DBH Érdekességek #26

Herms98 Twitter posztjai alapján elkezdünk egy új tartalmat a DBH Érdekességek rovaton belül, mely durván fogalmazva a Dragon Ball történelmi eseményein megy végig. Olyan eseményeket és témákat is érinteni fogunk, amikről sajnos túl kevés információ áll rendelkezésre viszont érdemes és lehet róluk beszélni, plusz kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre, elképzelésetekre is. Természetesen ahogy haladunk előre, egyre több olyan témát és eseményt érintünk majd, amikről megfelelő mennyiségű információ áll rendelkezésre.

Herms98 több mint tíz évig gyártott tartalmat a kanzenshuu.com-ra útmutatók, cikkek és leírások formájában, valamit rendszeresen részt vett a Kanzenshuu podcastjében is. A kanzenshuu.com-ról tudni érdemes, hogy Dragon Ball témában az egyik leghitelesebb weboldal, csak olyan információt olvasni náluk, ami hivatalos forrásból származik, vagy több forrásból is megerősítették.

Első körben lássunk egy témát, amiről sajnos túl kevés információ áll rendelkezésre.

Egy meghatározatlan évben létrejött a világegyetem, ahol a különböző Dragon Ball történetek játszódnak. Sajnos a kánon tartalmakban még nem foglalkoztak ezzel a témával, hiába a rengeteg Isten, az angyalok és Zeno-sama. Az egyetlen használható információ a Super Dragon Ball Heroes-ból és Fu kísérletéből származik.

A Super Dragon Ball Heroes találóan Big Bang Mission-nek elnevezett történtívében, Fu megpróbál létrehozni egy univerzumot, amihez elég energiával kell feltölteni az Univerzum Fát, ami így elő tud idézni egy ősrobbanást, melyet a Pusztítás Istenei úgy írtak le, hogy “egy robbanásszerű tágulás, az univerzum születése közben”. Ez a Super Dragon Ball Heroes: Big Bang Mission manga kiadásában hangzott el.

Ez természetesen azt jelentheti, hogy az összes univerzum egy ősrobbanás következtében jött létre (talán az Univerzum Fa által), de ezzel kapcsolatban még nincs hivatalos álláspont.

A Battle of Gods-ból megtudtuk, hogy a Dragon Ball világegyeteme több univerzumra oszlik fel, amelyeket gigantikus kirstálygömbként ábrázolnak, és látszólag egy hatalmas üres térben lebegnek egymás mellett.

Ez nem úgy tűnik, mintha véletlenszerű ősrobbanások következménye lenne,  de ki tudja milyen tiltott dolgokat műveltek az Istenek az ősidőkben?

Ha szeretnénk Zeno-sama -t is bevonni ebbe a témába, akkor róla annyit tudunk, hogy ő a leghatalmasabb entitás a Dragon Ball világában, egy szempillantás alatt képes univerzumokat eltörölni, viszont azzal kapcsolatban még nincs álláspont, hogy volt e bármilyen szerepe az univerzumok teremtésében.

Egy kis fun fact: Vegeta egyik technikájának Big Bang Attack a neve, ez talán arra utalhat, hogy mély kozmológiai ismeretekkel rendelkezik (de valószínűleg nem). A “Final Flash” név is utalhat egy sorsdöntő eseményre, nem? (NEM!!!)

Legközelebb az Istenekkel foglalkozunk majd egy keveset.

DBH Érdekességek #26 1
Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések