A Dragon Ball és a Star Wars

Tudtad? Akira Toriyama egyik legfőbb inspirációja a járműveinek és helyszíneinek dizájnolására a Csillagok Háborúja volt, így, mivel a mai nap (május 4.) a nemzetközi Star Wars nap, megosztunk néhány érdekességet Toriyama-mester és a „messzi-messzi galaxis” között!

A legérdekesebb, legegyértelműbb tisztelgés talán az 1999-es Baljós Árnyak megjelenésekor történt, amikor a Weekly Shonen Jumpba publikáló mangakák és művészek – a lap főszerkesztőjének kérésére – mindannyian terveztek egy-egy Star Wars témájú illusztrációt. Toriyama ekkora a fiatal Anakint választott, illetve vele együtt egy rohamdroidot is papírra vetett, egy kis üzenetben pedig megosztotta, hogy ugyan a történet egyelőre nem tudja mit tartogat, így nem keltette fel az érdeklődését, ám a vizuális megvalósítás, a helyszínek, űrhajók, járművek és az építészeti stílus mind elkápráztatták.

Toriyama emellett korábban is sok utalást becsempészett a mangáiba a Star Warsból, mind a Doctor Slump, mind a Dragon Ball tartalmaz efféle dolgokat, amelyeket a további képeken láthattok (ezek közül nem mindegyik kifejezetten a filmek által inspirálódott, ám Toriyama rajongása láthatóan szembetűnő a sorozat iránt).

Az összehasonlító képet forrása: The Dao of Dragon Ball

Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések