Dragon Ball Super Manga: Toyotaro kérdez, Toriyama válaszol!

A Dragon Ball Super manga nyolcadik kötetének (37-40. fejezet) gyűjtői megjelenése extraként tartalmaz egy „interjút”, amiben Toyotaro kérdezi Toriyama-sensei-t.

Toyotarō kérdez! Kérlek válaszolj Toriyama-sensei!!

Toyotarō-sensei kérdezte a Dragon Ball atyját Akira Toriyama-sensei-t a történetről és a karakterekről! Meg kell hallgatni Toriyama-sensei értékes információit!


Toyotarō:
Mi a legfontosabb dolog egy történet elkészítésekor?

Toriyama:
Ahogy a történet halad előre, talán a legfontosabb dolog az, hogy a cselekmény alakulása fenn tudja tartani az olvasó érdeklődését. Ezt követően fontosnak tartom, hogy a történet kibontakozzon, és mindig úgy érzed, hogy valami izgalmas fog történni. Ezenkívül talán a legjobb, ha új elemeket adsz hozzá a történethez, miközben ezeket az új dolgokat mégis egyszerű és könnyű megérteni.

Toyotarō:
Hogyan találod ki a karakter dizájnokat és a nevek?

Toriyama:
Először az alakjukon szoktam gondolkodni. Nyilvánvalóan sok verziót kipróbálok a szereplők számára, hogy megfelelően illeszkedjenek a történetbe, de igyekszem mindig a lehető legmeglepőbbé tenni a kinézetüket. Vegyük például Freeza-t: ahelyett, hogy az erős=nagy sztereotípiára támaszkodtam volna, kicsinek terveztem. Úgy tűnhet, mikor minden alkalommal átváltozik, hogy a megjelenése egyre őrültebbé és őrültebbé válik, de a végső formája nagyon egyszerű. Meg hasonlók. Mikor a nevekről van szó, az alapján választok, hogy miként hangzik és milyen kép jelenik meg róla a fejedben. De még itt is igyekszem meglepetést okozni. „Piccolo”-hoz hasonlóan gyakran szándékosan adok olyan nevet a karaktereknek, amelyek nem illenek hozzájuk. Továbbá, ha sok karakterről van, igazi kemény munka egyenként elnevezni őket, úgyhogy ilyenkor egy átfogó sémára gondolok, és erre alapozom mindegyikük nevét. Mint Freeza hadseregének esetében, ahol olyan olyan dolgok után neveztem el mindenkit, amiket a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba szoktunk tenni. Gyakran döntök így a nevekről, mióta könnyebbé teszi a dolgomat.

Toyotarō:
El tudod mondani, hogy mi vezérelt, mikor létrehoztad a Dragon Ball Super: Broly film új karaktereit?

Toriyama:
[Broly]
Broly a kiadó saját eredeti történeteinek egyik karaktere még réges-régről. Abban az időben nagyon lefoglalt, hogy a manga minden héten megjelenjen, így nem igazán ismertem a történetet; csak elmondták a koncepciójukat és az alapján megterveztem a karaktert. Az igazat megvallva még el is felejtettem, miután elkészítettem a karakter dizájnját. Nyilvánvaló, hogy Broly igen népszerű, ezért az új filmhez elengedtem a régi dizájnt, és új külsőt adtam neki, miközben próbáltam hű maradni az eredetihez.

[Cheelye]
Cheelye és Lemo Freeza hadseregének tagjai, de nem harcosok. A Dragon Ballban szinte mindenki harcos, így őszintén megvallva egy kicsit már fárasztó. Időnként szeretek ezeknek a nem harcos karaktereket esélyt adni a reflektorfényre. Ezért adtam ennek a kettőnek fontos szerepet. Szórakoztató volt gondolkodni a történetükön és a kinézetükön, és rengeteg erőfeszítésembe került megalkotni őket. Cheelye-vel hirtelen rájöttem, hogy nem alkottam egyetlen aranyos lány karaktert sem az utóbbi időben, ezért fogtam magam és hosszú idő után legrajzoltam az ötletem egy aranyos lányról (^^).

[Lemo]
Lemo egy öreg katona. Őszintén szólva, ezek a zsémbes karakterek a kedvenceim. Kedvem szerint hozzá adtam még egy kis klisés földönkívüli kinézetet. Bonyolult egy ilyen dizájnt egyensúlyba hozni, így az animátorok egy kicsit nehéznek találhatják a megrajzolását. Beerus is nehéznek tűnik, úgyhogy mint a tervező egy kicsit bűnösnek érzem magam.

forrás: [link]

Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések