Dragon Ball Z Filmek

Dragon-ball-z-logo
A feliratokat a naruto-kun.hu csapata készítette! Minden érdem őket illeti!
A videók többsége angol szinkronnal indul, válts át japán hangsávra!
A videókat nem mi készítettük, eredeti formájukban töltöttük fel.

Több film egyidejű letöltéséhez a JDOWNLOADER nevű programot érdemes használni.
Rövid bemutatóhoz KATTINTS IDE.

Dragon Ball Z – Movie 1:
Halálzóna

Letöltés


A feliratot a videófájl tartalmazza
Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Gohán sapkáján van a 4 csillagos sárkánygömb és az ellenség erre és a többi kristálygömbre feni a fogát.

Gohán szülinapjára készülődnek, megérkezik Chi-Chi apja is és rengeteg ajándékot hoz. Miközben nyújtja át az ajándékát Gohannak, valamiért nem mozdul és összeesik. Kiderül, hogy aki megtámadta, egy ördög volt. Majd később kiderül, hogy egy bizonyos Garlic parancsára cselekednek a többiek.

Miután elrabolják Gohant, Goku megérzi, hogy valami baj van és lóhalálában elindul haza. Chi-Chi beszámolója után a keresésére indul. Meg is találja őket és már a Mindenható is ott van, és elmondja, hogy ki is ez a bizonyos ördög és hogy mit is akar a kristálygömbökkel. Gohan közben eszméletlenül rossz, mert megevett egy olyan gyümölcsöt, melyben alkohol van és mindent össze-vissza pisil és képzelődik is. Az igazi kalamajkák csak a harcok kezdetekor kezdődnek. Hogy mi is lesz a harc eredménye és hogy megmenekül-e Gohan, az kiderül, ha megnézitek.

Ez a történet a Zed és a sima Dragon Ball között helyezkedik el és itt harcol először együtt Goku Sátánnal és kimagaslóan jól szerepelnek.

A grafika megszokott Zedes, a hangulat, a zene, a történet és a kalandozás is a megszokott, jól bevált módszerrel van megvalósítva. Nekem annyira nem tetszett, de mivel Dragon Ball, ezért nem lehet kihagyni.

DB FANOKNAK KÖTELEZŐ!

Dragon Ball Z – Movie 2:
A világ legerősebb fickója!

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Gohan és Malacpofa elindulnak titokban a sárkánygömbök keresésére, mert Oolong egy bugyit szeretne kívánni magának. Titkolózásra azért van szükség, mert mindenki ismeri Chi-Chi természetét. Eközben a radaron már 6 kristálygömb van egy jégvidéken, melyet egy bizonyos Dr. Wheelo munkatársának robotjai gyűjtöttek össze. Gohánék balszerencsétlenségére a 7. kristálygömb is a birtokába kerül ennek a bizonyos öregembernek, majd megidézi Sheront, és azt kívánja, hogy olvadjon ki Dr. Wheelo és a laborja is a jégsapkák alól, mert ezt a hegyvonulatot egy normál vagy egy erősebb olvasztógéppel sem lehet felolvasztani. A kívánsága teljesül és felolvad hosszú téli álmából a DR.

A következő jelenet már Zseniális Teknős szigetén zajlik, amint egy csoport robot megérkezik, és egy kisebb erőszakoskodással el akarják vinni Roshi mestert, ami persze nem sikerül nekik. Végül Bulmát kapják el és vele zsarolják, hogy tartson velük. A doki laborjában kiderül, hogy azért kellett idehoznia a mestert, hogy megküzdhessenek, mert ennek a DR-nak az volt minden vágya, hogy harcolhasson a Föld legerősebb emberével. Azonban a Teknősmester elmondja, hogy már nem ő a legerősebbik, hanem Goku az, és hogy ő kell neki. Ez a Dr. Wheelo sivataggá akarja alakítani az egész Földet, és azért akar küzdeni valakivel, hogy meg tudják-e állítani. Fény derül arra is, hogy ennek a dokinak nincs fizikai teste, mert az elpusztul és csak az agy van életben egy robot testben. Eközben Goku már Bulma és a Mester megmentésére indult és oda is érkezett a varázsfelhőn. A fogadtatása természetesen nem volt szívélyes, harcok és varázslatok követték egymást, de végül bejutott a Dr-hoz.

A végén már csak a Dr maradt életben és ellene folyik a harc. Ekkor már ott van Krillin Sátán és Gohan is. Ez a movie elméletileg a Vegita és Nappa elleni harcok után játszódik, de hát nem nagyon illik oda. A harc végső kimenetelét csakis akkor fogjátok megtudni, ha megnézitek ezt a kis moviet.

A grafika és minden más teljesen DBZ stílus, nem is mondok róla többet. Nekem nagyon tetszett, jobban mint az 1-es movie.

Dragon Ball Z – Movie 3:
A hatalom fája

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Gohanék egy erdő közelében épp kempingeznek. Mikor már alszanak, arra ébrednek, hogy ég az erdő, melyet egy becsapódott felderítő egység okozott. Krillin és Gohan megpróbálnak segíteni az állatokon, ami sikerül is, de az egész erdő megsemmisül. Ezért elindulnak a kristálygömbök keresésére és meg is találják őket, majd visszaállítattják Sheronnal az erdőt olyanra, amilyen volt. Gohan itt ismeri meg a Sárkánykáját.

Mindenki éli tovább az életét a megszokott módon, mikor egy különös erőre figyelnek fel, mely az űrből közeleg. A következő pillanatban már lent vannak akik az űrből jöttek, és a ruházatuk alapján vagy elit alakulatosok vagy csillagharcosok. De az biztos, hogy a vezetőjük egy csillagharcos, mert van farka, és különös jelzője, hogy teljesen úgy néz ki, mint Goku. Szerinte ez azért van, mert mind a ketten 2. osztályú harcosok. Közben rombolnak mindent és elültetnek egy magvat a földbe, hogy gyökerezzen és gyümölcsöt hozzon. Ez később a fél Földet be fogja teríteni a gyökereivel és a napsugarakat pedig elnyeli a nagy lombjával, és ezáltal pusztulásra ítéli a Földet, és kiszívja az energiáit és tartalékait a gyökerei által. Kaito értesíti Gokuékat telepatikus úton a veszélyről és ezáltal a Z harcosok elindulnak küzdeni ellenük. A harc megkezdődik, már szinte mindeki le van verve, de ekkor Goku közbelép és eltiporja az ellenségeit. Már csak a Csillagharcos maradt, aki Gohant megkínozza és átalakítja azzal a holdképzős varázslattal, és így elég nagy károkat okoz Gokunak és neki is. Gohant legyőzi a sárkánykája, mert előjött a szíve. Goku elkezd harcolni a csillagharcos ellen, aki beleharap a fa gyümölcsébe és ezáltal megerősödik olyannyira, hogy szinte lehetetlenség legyőzni őt. És hogy mi is lesz ennek a mozinak a vége…? Kiderül, ha végignézitek.

A történet szépen ki van dolgozva, és minden egyéb hasonlít a Zed stílusához. Ez a movie nem tudom, hogy hol is játszódik, mármint hogy mikor van a sorozat szerint, de vagy Vegitáék után, vagy nem tudom mikor, de nem lehet beazonosítani. Nekem ez a movie tetszeni tetszett, de annyira még nem, mint azok, amikről még írni fogok.

Dragon Ball Z – Movie 4:
Slug Nagyúr

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Gohan és a sárkánykája meglepik Sátánt egy kedves kis produkcióval, mely fütyülésből és táncból áll, de valami oknál fogva ezt Sátán nem bírja elviselni és elzavarja.
Közben a hírekben bemondják, hogy egy nagy aszteroida közeledik a Föld felé és elkerülhetetlen, hogy becsapódjon. Mindenki fejvesztve menekül, de Goku és Krillin próbál segíteni. Felmennek a Föld fölé és rálőnek az aszteroida mezőre, de semmi hatása nem lesz rá. A meteor becsapódik nagy kavalkádot hagyva maga után. Kiderül, hogy ez az aszteroida egy űrhajó, amelyből napfényt nem kedvelő lények jönnek elő. A nap sugarait lefedik egy készülékkel, mely befújja az eget fekete füsttel, és így elzárja a Napot a Földtől, és az élővilág pusztulni kezd. Ezek az űrlények elkezdik megkeresni a kristálygömböket és össze is gyűjtik. A kívánságot viszont a főnökük, egy bizonyos Lord Slug fogja kérni, mely az örök fiatalság lesz, és ezáltal felerősödik és fiatalabb lesz. Goku és a többi harcos harcolni kezdenek velük, már csak Goku van lábon, és ekkor kezd a harcuk igazán érdekessé válni. Ha tudni szeretnétek, hogy mi is lesz az érdekesség benne, és hogy hogyan fog a harc kimetenele végződni, nézzétek meg.

A grafika és minden egyéb ugyanaz, mint a Z-ben. A történetet viszont nem tudom időrendileg hova sorolni a sorozatban, mindenki oda rakja be, ahova szeretné.

Személy szerint ez elég látványos kis movie és itt kifejezetten durvák mind a jó, mind pedig a rossz felek, szóval érdemes megnézni.

Dragon Ball Z – Movie 5:
Cooler bosszúja

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

A story úgy kezdődik, hogy egy visszaemlékezést láthatunk, amint Dermesztő felrobbantja a Vegita bolygót, és itt már azt is láthatjuk, hogy ezt a testvére, Cooler is végignézte egy monitoron.

Goku és fia épp kempingezni készülnek, miközben Cooler megtudja, hogy a Földön még van egy csillagharcos, akit Son Gokunak hívnak. Ezért odarepül, hogy lássa, ki is tudta legyőzni a testvérét, Dermesztőt, és hogy lássa, hogy milyen is az a Szuper csillagharcos szint. Goku, Krillin és Gohan épp már javában kempingeznek, mikor elfogják Gohant Cooler emberei és elkezdődik a csata. Goku egy nagyon súlyos sérülést szenved, mert Gohant megvédte és nem tud tovább harcolni. Krillin elbújtatja, hogy az ellenség ne találjon rá, és elküldi Gohant a varázsbabokért, hogy meggyógyíthassa vele az apukáját. Gohant visszafelé menet, mikor már nála vannak a varázsbabok, elkapják a gazfickók, de Sátán a segítségére siet és így el tudja vinni a babokat Gokunak. Az apja, miután megkapta azokat, felépül, de addigra már sajnos Sátánnal elbírtak és megjelent Cooler is. Nagy harcokba keverednek, eleinte Goku kerekedik felül, de mint tudhatjátok, Dermesztő családjában szokás átalakulni nehéz helyzetekben, és hát most is ez történik. Cooler olyan szintre lép, amit még Dermesztő sem tud elérni. Goku ezek után már csak egy bogár az ő szemében. A harc kimetele vajon jól folytatódik? Vajon megmenekül a Föld Coolertől? És vajon Goku túléli? Kiderül, ha megnézitek, ajánlom, mert érdemes lesz.

A grafika és minden egyéb teljesen szokás szerint DBZ-s. Ezt a történetet körülbelül a Dermesztő utáni és Cell előtti időszakra sorolom be, de ez sem biztos. Nekem nagyon tetszett, ha megnézitek, nektek is fog.

Dragon Ball Z – Movie 6:
Cooler visszatér

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Az új Namek bolygón a Namekok élik életüket, mikor az űrben közel hozzájuk meg nem jelenik egy űrhajó, és rá nem telepedik a bolygójukra robotokat kiküldve és rombolva, még a Namekokat is elfogják.

Eközben Goku, Gohan, Jajy, Sátán, Krillin az új Namekre készülődnek, hogy meglátogassák régi barátaikat. Mikor megérkeznek, észreveszik, hogy valami nincs rendjén, és meg is támadják őket a robotok, akik nagyon erősek. Harcba keverednek velük, de nem nagyon van esélyük a győzelemre, de mindent megtesznek, hogy győzhessenek. Eközben Goku találkozik egy másmilyen robottal, aki nagy meglepetésére teljesen úgy néz ki, mint Cooler, csak teljesen robot állapotban van és még erősebb, mint volt.

Gokut úgy látszik, hogy legyőzi az ellensége, de megjelenik Vegita, és nagy meglepetésünkre átalakul Super Csillagharcossá (ez itt azért olyan nagy csoda, mert itt még nem tudják, hogy át tud alakulni), és elkezdenek így harcolni. Nagy nehézségek és sérülések árán legyőzik őt, de mikor már a pihenésre és a győzelem örömére koncentrálnának, megjelenik még több tucat ugyanolyan robot Cooler és ezeket már nem tudják legyőzni.

A következő kép már az űrhajóban van és meg vannak kötözve valami drótokkal, és hallják Cooler hangját. Hogy mi is történik barátainkkal? És hogy hogyan került ide megint Cooler? És hogy egyáltalán megmenekülnek-e? Mindez kiderül, ha végignézitek ezt a jó kis moviet.

Ez nekem nagyon tetszett, mert jók voltak benne a harcok és mert egy csomó minden kiderült, ezért is érdemes megnézni. A grafika, a hang, a történet, a hangulat minden teljesen DBZ stílusú, de ezt nem kell hangsúlyoznom.

Dragon Ball Z – Movie 7:
Szuper Android 13

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

DR Gero meghalt, de a számítógépe a laboratóriuma alatt, amit Krillin és Trunks szétrombolt, még nem semmisült meg, és folytatta az újabb robotok készítését. 3 új robotot alkotott, a C13-at, C14-et és C15- öt, akik azért készültek, hogy Gokut elpusztítsák.

Gokuék épp vásárolgatnak egy Plázában, még Trunks is itt van, mert ez a történet valószínűleg akkor játszódik, mikor már Geroékat legyőzték, de a többi robotot nem, vagyis C17-et és C18-at. Hirtelen arra lesznek figyelmesek, hogy nagy robbanások hallhatóak, elmennek megnézni, hogy mi is az, és a robotok jöttek Gokuért. Harcolni kezdenek, de Goku megkéri őket, hogy máshol harcoljanak és ne a városban. Bele is egyeznek, és egy sziklás, kietlen helyen folytatják küzdelmüket. Vegita és Trunks is vele megy segíteni neki. Nagy harcok árán nagy nehezen Trunks és Vegita legyőzi az ellenfelét, akik annyira nem voltak erősek. Nem úgy, mint Goku ellenfele, aki a szétdarabolt robotok maradványait beleolvasztja saját magába és egy hatalmasabb szönrnyé alakul, akinek ereje, gyorsasága és testtömege is megnő, Goku így már nem bír el vele. Meg fog vajon halni ez a robot is? Goku túléli a küzdelmet? Kiderül, ha megnézitek.

Nekem ez a movie is tetszett, jó kis akciók vannak benne, ajánlom mindenkinek. A grafika és minden egyéb a DBZ-s színvonalt hozza.

Dragon Ball Z – Movie 8:
Broly! A Legendás Super Saiya-jin

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Krillinék épp piknikeznek és kedvtelésből műsoroznak is egymásnak egy kis kedvcsinálónak, vagyis bohóckodnak. Eközben Goku és Chi-Chi egy állásinterjún vannak, mármint épp befelé haladnak, mert nagy a sor.

Gokut értesíti Kaio mester, hogy jöjjön azonnal hozzá, mert van egy fontos mondanivalója. Goku el is teleportálja magát Chi-Chi mellől, és ezt elég furcsán nézik az emberek. Eközben Vegitához, aki ugyanúgy ott van a piknikezésen, egy űrből érkezett Csillagharcos jött egy űrhajóval és megkéri, hogy ő legyen az új Vegita bolygó királya. Felmegy vele a bolygóra és megy vele mindenki. Amint a bolygóra érkeznek, Goku megérzi azt a különös erőt, amit már ideérkezése előtt a Földön is érzett, és megállapítja, hogy ez az erő még talán nála is erősebb. Kiderül, hogy ez az erő annak a Csillagharcosnak a fiából ered, aki lejött Vegitához megkérni, hogy jöjjön az új bolygóra, és akit Paragasnak hívnak. A fiát Broly-nak hívják és egy agyirányító készülék van a homlokára erősítve, mert Paragas szerint nagyon irányíthatatlan volt kiskorában, hamar feldühödött mindenen és csak így tudta megfékezni. Paragas ezzel az irányítóval és fia hatalmas erejével szerette volna uralni a világot, de bajba került, mert a távirányító ereje már nincs túl nagy hatással Broly erejére, és így veszélybe került. Kiderül, hogy nem azért hívta ide Vegitát, hogy király legyen, hanem csak azért, hogy Brolival megölesse őket. De a terve meghiúsul, mert a fia megöli, amint el akarta hagyni a bolygót az űrhajójával. A harc megkezdődik Broly hihetetlen erejével szemben, mely ellen egyszerre 4-en se bírnak el.

Ez a movie igazán tetszett, habár nem tudom, a sorozathoz képest a történetbe helyezni, de akkor is nagyon érdemes megnézni, nagyon ajánlom minden Dragon Ball fannak. A zene és minden más ugyanolyan mint a DBZ-ben.

Dragon Ball Z – Movie 9:
A Galaxis a pusztulás szélén!! A hihetetlen fickó, Bojack

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Mr.Gyosan Money által szervezésre kerül a világ legnagyobb harcművészeti tornája a Földlakók és a Földönkívüliek között, és mindent ő fizet a fia 10. születésnapjára.

Természetesen részt vesznek hőseink is, de sajnos Goku nem lehet velük, mert itt már meghalt a Cell elleni küzdelemben. Trunks is itt van, hogy részt vehessen a tornán, győz is és még mellette Gohan és Krillin is bejut, a 4. pedig egy normál harcos lesz. Egy gép segítségével egy másik küzdőtérre mennek, de az út során egy hiba történik és teljesen más ellenséggel kerülnek szembe, melyek nagyon erősek. Eleinte még minden normálisnak tűnik, de egy idő múlva már furcsálják, hogy most mi történt, meg hogy mi is van. Találkoznak az ellenséggel, és kiderül, hogy alig van ellene esélyük, természetesen Vegita, Sátán, Ten-Shin, és Yamcha is eljön ellenük küzdeni, de hamar legyőzik őket, már csak Gohan marad talpon. Az ellensége 4 igen erős harcos, kiknek a vezetője egy Bojack nevezetű szörny, aki egyszerűen csak le akarja őt győzni mindenáron, akár élete árán is. Gohan átalakul Super Saiyajin 2-es szintbe, és megöli Bojack két társát. A harmadikat ő maga öli meg, mert nem tetszik neki, hogy visszatántorodott a harctól és ezért halállal kellett, hogy lakoljon. Gohan harcba keveredik vele és nagyon nagy küzdelmekben részesíthetjük magunkat. A végét megtudjátok, ha megnézitek.

Nekem ez is tetszett, természetesen mert nagy fan vagyok, de azért is, mert megfogott benne minden. A grafika és minden más a DBZ-hez hasonlít.

Dragon Ball Z – Movie 10:
Broly második eljövetele

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Valami oknál fogva Broly, a legendás Szuper csillagharcos megmenekült Goku támadásától, és bosszút forral ellene. Ám ez nehéz lesz, mert a sebei még nem gyógyultak be, és épp egy űrhajóban van, ami a Földbe csapódott és befagyott a hegyekbe.

Gotenék keresik a kristálygömböket, hogy kívánhassanak a sárkánytól, Videl is velük tart. Utuk során találnak egy falut, ahol épp áldozatot akarnak bemutatni a hegy istenének, hogy a szörny ne támadja meg őket. Brolynak sikerül kiszabadulnia a hegy fogságából a Goku elleni gyűlölet segítségével, és már a sebei is be vannak gyógyulva. Videllel találkozik szembe először, akit elég könnyen lever. Majd segítségére siet Goten és Trunks is, de nekik sincs sok esélyük. Már mind a ketten szinte teljesen ki lettek ütve, mikor megjelenik Gohan, és segít nekik. Neki már több esélye van a szörny ellen, de ő se bír el vele. Kiderül, hogy a szörny, akiről a falusiak beszéltek, az Broly volt, és most, hogy kiszabadult, szerintük mindennek vége.

Lehet, hogy most az egyszer hőseinknek tényleg meggyűlik a bajuk vele? És lehet, hogy nem fogják tudni legyőzni? És vajon teljesülnek Gotenék kívánságai? Kiderül, ha végignézitek ezt az amúgy is nagyon jó kis movie alkotást.

A grafika és minden egyéb dolog, ami benne van, teljesen DBZ stílusú. Nekem ez az egyik kedvenc mozim, a harc és a történet, ami már kapcsolódik a movie 8-hoz is, nagyon tetszik, ajánlom minden Dragon Ball őrültnek.

Dragon Ball Z – Movie 11:
Bio Broly

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Mr Sátánt egy régebbi riválisa, Jagga Badda kihívja, hogy harcoljon a bio harcosai ellen. Goten, Trunk, C18 elmennek megnézni a harcot, hogy mennyire is van esélye a bio harcosoknak Mr Sátán ellen. Mikor odaérnek a kihívó félhez, vagyis ha úgy vesszük a laborhoz és egy küzdőtérhez, akkor Sátán visszalép, mivel ott van mellette C18 és azt mondja, hogy ő áll majd ki ellenük, mert ő a legjobb tanítványa. Szórakozásból Goten és Trunks is segít neki harcolni. Mikor győznek, ez a Jagga Badda nevezetű fickó előhívja a legerősebb bio harcosát, aki nem más mint… Broly. Ez azért lehet lehetséges, mert mikor megölték Brolyt a 10. mozifilmben, akkor maradt egy kis vére a hegyekben, és abból a vérből készítették el őt újra. Broly igazi nagy harcos, tehát arra lehet következtetni, hogy a harc is, amit vele vívnak, nagyon izgalmas lesz, tehát nézzétek meg, ha kíváncsiak vagytok, hogy mi is fog történni a küzdelmükben.

Nekem ez a movie igazán annyira nem tetszett, de azért jó volt néhány része. A grafika, zene, és minden más DBZ-s, tehát nem kell igazán más hangulatra számítani, csakis a megszokott jóra!

Dragon Ball Z – Movie 12:
A fúzió újjászületése! Goku és Vegeta

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

A túlvilági harcművészetek tornáján Goku és Pikuhan harcát érvénytelenítették. A gonosz lelkeket tisztító masina bedöglött és a legnagyobb gonosz lélek megkaparintotta a masinát karbantartó gyerek testét. Ezáltal Janenba újjászületik, ezzel a halottak visszatérnek az élők közé (pl. Dermesztő, Hitler, a törökök és még sorolhatnám). Goku odasiet Pikuhannal, hogy segítsenek, Goku harcba kerül Janembával. Pikuhan közben segít kiszabadulni a fogságba esett embereken, mert valami drazsé-szerű dologgal Janemba bezárta őket, és csak egy különleges módon lehet feltörni, ami elég vicces. Tehát Goku harcol a gonosz ellen, közben a többiek is a Földön próbálnak helytállni. Gokunak könnyű dolga van, mivel ez a szörny elég telt és harchoz nem értő, könnyedén le is győzi. Azonban újjáéled egy erősebb és egy sokkal izmosabb testben, ami az igazi alakja, és így már Gokunak semmi esélye sincs. Közben Vegita is megjön, és ő is harcolni kezd. A vége lesz a legeslegizgalmasabb jelenet, és egyben a legviccesebb is, szóval nem mondom el, tessék megnézni.

Nekem ez a kedvenc moviem, viccekkel és harcokkal teli és minden megvan benne, ami nekem tetszik, ezt ajánlom a legjobban. A stílus és minden egyéb DBZ, tehát jó!

Dragon Ball Z – Movie 13:
Kirobbanó Sárkányököl!! Ha Goku nem képes rá, akkor ki?

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

A sztori szerint Buu legyőzése után játszódik ez a movie. Béke van és mindenki éli a mindenapjait. Videl és Gohan a gimiben tanulnak, de Great Saiyaman csapatként fenntartják a rendet a városban és segítenek, ahol kell. Egyik ilyen alkalommal egy öregember le akar ugrani egy toronyból, amit meg is tesz, de persze Gohanék megmentik. Az öreg egy történetet kezd elmesélni egy régen élt nagy hősről, akit Tapion-nak hívnak és állítása szerint egy zenedobozba száműzték. A dobozt elő is veszi és elmondja, hogy nem lehet kinyitni, pedig ha valaki ezt meg tudná tenni, akkor a nagy hős végre szabad lenne. Gohan és Videl is megpróbálja, de ők sem tudják kinyitni, és az öreg ez után mondja el a lényeget, ami miatt megrendezte azt a tornyos jelenetet.

Azt szeretné, ha Gohan és a többiek a sárkánygömbök segítségével előhívnák Shen Long-ot, hogy majd tőle kérjék a doboz kinyitását. Miután Goku sem tudja kinyitni, a csapat ismét a sárkánygömbök keresére indul. Miután elmondják a kérésüket Shen Long-nak, mindenki izgatottan várja a hős megjelenését, főleg a kis Trunks. Egy csodálatos dallam kíséretében a doboz kinyílik és megjelenik Tapion hátán egy nagy karddal és egy furcsa furulyaszerű hangszerrel, amin egy szép dallamot játszik.

Tapion első reakciója, hogy ráfogja a kardot az öregemberre és a többieknek azt mondja, hogy hibát követtek el azzal, hogy őt kiszabadították, utána pedig egy romos épületbe húzódik vissza Bulmáék háza közelében. Trunks felnéz Tapionra és szeretne összebarátkozni vele, de a hős nagyon zárkózottan viselkedik valamiért. Este a városban egy hatalmas szörnyeteg lábai felsőtest nélkül!!! garázdálkodik, úgyhogy a Saiyaman csapat ott terem, de még Gohan Mystic szinten se nagyon bír a hatalmas szörnnyel. Az egyik támadás után a szörnyeteg eltűnik és a füstben épp Tapion furulyázik, majd gyorsan távozik, Gohanék pedig meglepődve állnak. Ugyanekkor egy alacsony csuklyás alak vigyorog egy háztetőn.

A történet ezután idul be igazán, amiben kiderül, hogy vajon milyen kapcsolat van Tapion, a szörnyeteg (akit Hildegarnak hívnak és egy felső és alsó részre van osztva, egyenlőre) és az öregember között. Megismerhetjük Tapion múltját, a közte és Trunks között kialakuló barátságot, hogy mi a funkciója a zenedoboznak, hogy micsoda Hildegarn, vajon mi célja van az öregnek és a persze olyan küzdelmekeket láthatunk, amelyben a régebben a Buu ellen harcoló Saiyajin csapat nehéz helyzetbe kerül.

Nekem ez a kedvenc movie-m, amiben nagyon érdekes és izgalmas a sztori, hangulatosak a küzdelmek, ahol Mystic Gohan, Ssj2 Vegita, Ssj3 Gotenks, és Ssj3 Goku mind harcolnak. A záró jelenet és klip alatt szerintem az egyik legjobb DBZ zene szól Kageyama előadásában.

Szerintem senki nem fog csalódni ebben movie-ban, aki egy hangulatos DBZ filmet akar látni a Buu-s idöszak Z harcosaival.
Dragon Ball Z Filmek 2

Dragon Ball Z – Movie 14:
Istenek Harca

Letöltés


A feliratot a videófájl tartalmazza.
Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: nekomajin @ animeadditcs.hu
Időszámítás szerint 778-ban járunk, nem sokkal a 26. Tenkaichi Budokai előtt. Már négy éve annak, hogy Son Goku legyőzte Buu-t, és két éve annak, hogy Vegita öccse, Tarble a Földre látogatott. A galaxisban béke honol, Bulma pedig éppen a születésnapját ünnepli. Mivel mással, mint egy gigantikus lakomával?
Ezen a csodás napon ébred fel 39 éve tartó álmából Bills, a pusztítás istene. A hír hamar elterjed az univerzumban. Goku is tudomást szerez róla, és természetesen meg akar vele küzdeni. Egy próféciának hála azonban Bills sem vonakodik a harctól, így a Föld már sokadszorra áll a teljes pusztulás szélén.
Dragon Ball Z Filmek 3

Dragon Ball Z – Movie 15:
F, mint Feltámadás

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: infy
Sorbet ideiglenesen átveszi a Freeza sereg parancsnokságát, de miután egy rosszabbodik a helyzetük nem elégszik meg ennyivel. Vissza akarja hoznia az élők közé a Nagyurat. Mivel nem találják a nameki túlélők új bolygóját, ezért kénytelek megkockáztatni, hogy a Föld Sárkánygömbjeit használják. Pilaf bandáját kihasználva végül hozzájutnak a gömbökhöz és megidézik a Shenlongot. A darabokban lévő Freeza testének regenerációja elsőre nehéznek bizonyul, de végül a Nagyúr visszatér. Boszútól fűtve több hónapnyi edzés után végül Son Goku és Vegeta nyomába ered abban a reményben, hogy egy kíméletlen harc keretében revansot vegyen.

Dragon Ball Z – Special 1:
Bardock – Goku apja

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Évekkel a sima Dragon Ball előtt játszodik ez a történet. Freeza saiya-jineket küld más bolygók elpusztitására. Éppen Bardockot és barátait küldi a Kanassa bolygóra, hogy pusztítsák el az ott élő speciális képességekkel bíró lakókat. Bardock és társai könnyedén elvégzik feladatukat, és éppen amikor nyugodtan üldögélnek, akkor felbukkan egy Kanassai és rátámad Bardockra. Bardocknak ad egy olyan képességet, hogy a jövőbe lásson. Bardock meglátja, hogy Freeza elpusztítja a saiya-jineket és a bolygójukat. Bardock szól az összes saiya-jinnek, hogy Freeza támadni akar, de ők csak kinevetik. Ezért Bardock elhatározza, hogy egyedül támad Freezára.

Nekem ez is az egyik kedvenc történetem, nagyon szívszorító, emlékszem mikor először láttam, majdnem sírtam. Nagyon jó tényleg, érdemes megnézni. A grafika nekem itt valamiért jobbnak tűnt, de lehet, hogy csak tévedek, amúgy minden más DBZ-s.

Dragon Ball Z – Special 2:
Trunks története

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Ez a történet future Trunks dimenziójában játszódik. A Z harcosok meghaltak, Goku szívbegetségben, a többieket pedig #17 és #18 ölte meg. Egyedül Gohan és Trunks maradtak életben. Gohan megtanítja Trunkst harcolni, hogy majd legyőzzék #17-et és #18-at. #18 és #17 éppen egy várost pusztít el. Gohan segíteni akar, de nem bír velük, ekkor Trunks is csatlakozik a csatába, de így se sikerül, tehát menekülni akarnak. Elrejtőznek egy fal mögött, mivel #17 és #18 nem találja őket, ezért szétrombolnak mindent. A rombolás után Gohan és Trunks félholtan fekszenek a földön és Gohannak csak egy senzu babja maradt, amit odaad Trunksnak. Trunks elviszi Gohant meggyógyítani, de Gohan elveszti a fél karját. Később tovább edzenek, és ismét hallanak egy olyan hírt, hogy az androidok pusztítanak egy várost. Gohan tudja, hogy Trunks még nem tudja elérni az SSJ szintet, ezért leüti őt, hogy ne veszélyeztesse az életét. Gohan egyedül elmegy harcolni az androidokkal.

Nagyon szívszorító történet, ezen is majdnem sírtam, mikor először láttam. Aánlom mindenkinek, mert sok minden kiderül a jövőbeli Trunks jövőjéből. A grafika és minden egyéb DBZ-s.

Dragon Ball Z – OVA:
Son Goku és barátai visszatérnek!

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 720×480
írta: Kowimen @ animeadditcs.hu

11 hosszú év után Son Goku és társai visszatérnek egy 35 perces Special erejéig.

Majin Buu legyőzése után a Földre ismét béke köszönt. Nem is sejtvén, ki az igazi hős, a világ Mr. Satant ünnepli, aki mint mindig, úszik a dicsőségben. Gokuék élik mindennapjaikat, Mr. Satan pedig szállodaláncot épít, aminek megnyitója alkalmából meghívja hőseinket ebédre. Mint ahogy azt tudjuk, ha kajáról van szó, a Saiya-jineknek nem kell kétszer mondani. Ebéd közben azonban nem várt látogatók érkeznek. Egyikük egy Saiya-jin, Tarble, és mint kiderül, ő Vegita öccse, aki nem éppen jó harci készségei miatt száműzve lett, ezért átlagos, boldog életet próbál élni feleségével, a fura kinézetű Guréval. Azonban a bolygót, ahol élnek, terrorizálják Freeza volt katonái, ezért most segítséget kérni jöttek Vegitától. Nem is kell messze menni, ugyanis a gonosz házhoz jön. Trunksra és Gotenre vár a feladat, hogy legyőzzék a fura földönkívüli testvérpárt, Adot és Cadot. A harc viszont sokkal nehezebbnek ígérkezik, mint ahogy azt várták.

A grafika a mai stílushoz igazodik, először kicsit furcsa lehet a nagyobb fanoknak, de hamar hozzászokik a szem. A zenék a sorozatból hozzák a hangulatot, a Special elején a jól ismert eredeti opening fogad minket modernizálva. A sorozattal ellentétben a poénok felé húz a történet, ennek ellenére a harcjelenetek szépen meg lettek oldva. Plusz pont: felvonultatták az összes főszereplőt, még ha csak pár másodpercig is, de mindenki szerepelt a képernyőn. Mínusz pont: apróbb hibák és figyelmetlenségek (pl. Gotenks elhibázott fúziója hipp-hopp visszaalakul).

Fanoknak kötelező, de bátran ajánlom másnak is, hiszen itt a poénokon van a hangsúly. Reméljük nem ez volt az utolsó… ^^

Dragon Ball Z – OVA:
A Szuper Saiya-jinek elpusztításának terve

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: gokusan @ animeadditcs.hu

Goku és Gohan éppen tűzifát gyűjtenek, mikor arról értesülnek, hogy a fák kezdenek elpusztulni. Mr Popo elmondja nekik, hogy egy gáz (a neve: Destron) elpusztít mindent a Földön (az embereket is), és mindezt 72 óra alatt. Miután Gokuék elpusztítják a gázt, megtudják, hogy felbukkant egy gázfelhő-szerűség (egy sötét bolygó), amit egy energia páncél véd. Goku, Gohan, Piccolo, Trunks és Vegita szembeszállnak Dr.Raichiival, hogy megakadályozzák a világvégét.

Ez a sztori egy régi játékra lett alapozva, így néha van ebből a játékból egy-két játékmenet is. Aki már játszott sok-sok DB-s játékkal, annak ismerős lesz ez a történet. Nekem ez is tetszett, főleg mivel sok mozis és sorozatbeli főellenfél újra szerepet kap benne (még ha rövid ideig is). A grafika és minden más egyéb DBZ-s.

Dragon Ball Z – OVA:
Bardock epizódja

Videó Codec: x264 8bit, Felbontás: 1920×1080
írta: sosi @ animeadditcs.hu

Dragon Ball AF, Dragon Ball Hoshi, sok milliós nézettséggel rendelkező youtube videók, fórumok, cikkek… úgy látszik a Dragon Ball tüze képtelen kialudni és bár a fenti két cím valószínűleg hivatalosan soha nem fog létezni, de ezért szerencsére nem feledkeztek meg készítők a hatalmas rajongótáborról és időről-időre akad valami újdonság Toriyama legendás univerzumában.

Ilyen a 2011-es Dragon Ball: Episode of Bardock, ami a ’90-es Bardock Special folytatásaként jelent meg. Mivel a játékidő alig több, mint 20 percet ölel fel, így dióhéjban annyit a történetről, hogy Bardock a Vegeta bolygó elpusztítását nem csak túléli, de valahogy visszakerül a múltba, amikor a planétát még egy különös növényszerű faj lakta. Természetesen nincsen Dragon Ball harc nélkül, így hamarosan az ellenfelek is feltűnnek, viszont a továbbiakat már mindenki derítse ki magának.

Grafikailag a sorozat hozza, amit elvárhatunk tőle. Egyszerre újszerű, de megmaradt az eredeti mű jellegzetessége. A zene rendben van, az anime alatt kellemes, de azért az OST-t nem fogjuk keresgélni. Talán csak egyedül a special rövidségét hozhatjuk fel negatív pontként. Ajánlani ennek ellenére csak annak merem, akik igazi rajongói a sorozatnak, sőt nekik egyenesen kötelező, hisz láthatunk pár érdekességet, viszont aki csak most kezd ismerkedni a DB univerzummal, az ne ezzel kezdje, mert nem fogja érteni, miről van szó.
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: reddit
Reddit
Megosztás itt: tumblr
Tumblr

A Videótár több kisebb-nagyobb fejlesztés előtt áll.
Ha szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor az alábbi lehetőségek egyikével megteheted!