HOL A DRAGON BALL SUPER ANIME FOLYTATÁSA!?

Csak az lásson neki az összefoglalónak, akit tényleg érdekel, ugyanis ez nem egy egyszerű történet.

Talán nincs olyan kérdés, amelyet olyan sokszor megkaptunk volna (és kapunk is naponta), mint azt, hogy mikor folytatódik a 2018 márciusában 131 epizód után lezárt Dragon Ball Super anime. Rengeteg pletyka napvilágot látott erről, rengetegen próbálják is meglovagolni ezt a témát hamis információkkal, PhotoShop-mágusok által összerakott rajongói rajzokkal alátámasztva állításaikat és “belsős” forrásokra hivatkozva. Fontos tudni, hogy a globális Dragon Ball közösségben nagyjából két olyan komoly szereplő van, akik rendelkeznek efféle forrásokkal és tudósítanak is róluk közösségi média felületeiken. Ők Geekdom101, valamint Younkou Productions. Mindenki más általában az ő történeteiket veszi át, csavarja ki és költi át, illetve az általuk generált hype-hullámokat lovagolja meg. Ezeket a tényeket úgy csűrjük-csavarjuk, ahogy szeretnénk, mindenesetre, számtalan alkalommal bebizonyosodott már, hogy az említett két forrás a kizárólagos kapcsolat köztünk, rajongók és a készítők között. Most, hogy ezt tisztáztuk, térjünk is a tárgyra, Geekdom101 ugyanis a napokban feltöltött egy videót néhány kulisszák mögötti információval, amelyek nem biztos, hogy eljutottak mindenkihez, pláne nem magyarul.

Geekdom101 tavaly már több alkalommal is készített videót arról, hogy “2019 júliusban érkezni fog a Dragon Ball Super folytatása”. Ezeket az információkat olyan személyektől szerezte, akik korábban is ellátták információkkal (amelyek valósnak is bizonyultak), így 100%-ban megbízhatóak. A neveiket természetesen nem tudhatjuk meg, annak fényében, hogy veszélyeztetné a munkájukat (Japánban az animációs berkekben hatalmas kizáró tényező a szakmából, ha szellőztetnek az aktuális projektekről a résztvevők). Nem csak, hogy több említett személy is megerősítette ezeket az információkat mind Geekdom101-nak, mind Younkounak (akik egymástól függetlenül keresték fel ezeket a feleket), az anime gyártásáért felelős Toei Animation munkatársai tavaly több alkalommal is zárt ajtók mögött tárgyaltak üzletpartnerekkel a sorozat értékesítésével kapcsolatban a jövőben, több országból származó információk szerint ez a Dragon Ball Super folytatásáról szólt (a spanyol források ezt kifejezetten ki is emelték). Mindeközben megjelent a Dragon Ball Super: Broly film, folyamatosan haladt a Toyotaro által jegyzett manga, ám az anime folytatásáról vagy esetleges “második évadáról” szó sem esett. Geekdom101 folyamatosan próbált kapcsolatba lépni a forrásaival, azonban – ahogy ezt többször is említi – amint a Dragon Ball Super szóba került, még csak válaszra sem méltatták, annyira kényes témává vált mindez. A kommunikáció egy időre megszakadt, ám Geekdom101 nemrégiben ellátogatott Japánba, amely kiruccanás ugyan nem a Dragon Ball miatt történt, ám látogatása során találkozott egy személlyel, aki kifejezetten csak szemtől-szemben volt hajlandó beszélni arról, mi is történik nagyjából a Dragon Ballal a kulisszák mögött.

Mint kiderült, egy elég nagy kreatív változás állt be a sorozat életében. Azt eddig is tudhattuk, hogy Toyotaro felel a manga elkészítéséért Toriyama története alapján, ám ezúttal Toyotaro sokkal nagyobb kreatív szabadságot élvez. Valami olyasmit kell elképzelni, hogy Toyotaro ötleteit Toriyama ezúttal csak felülbírálja, ám ezúttal az írási folyamatokba sem szól bele szervesen. Egy szó, mint száz: a jelenleg futó Dragon Ball Super manga túlnyomórészt Toyotaro munkássága, ez pedig ad némi magyarázatot arra, hogy miért hívták már indulása előtt a most futó Moro Sagát “manga exkluzívnak”. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem láthatjuk egy (esetleges) Super folytatásban, ám, ahogy most állnak a dolgok, semmit sem lehet biztosra venni. Mindeközben az is szóba került, hogy Toriyama egy új történeten dolgozik, annak az oka pedig, hogy a Super nem folytatódott eddig, igen egyszerű. Toriyama még nem készült el ezzel a történettel, semmit nem adott le a Broly-film óta a Dragon Ball Room (a Dragon Ball kreatív munkálataiért és az anime megalkotásáért felelős csoport) számára. Érdekes lehet ez üzleti szempontból, hiszen a Dragon Ball jelenleg második aranykorát éli, bármi eladható a témakörben, mégsincs folytatás. Egy olyan vállalat esetében, mint például a Disney vagy a Warner, nem is lenne kérdés, hogy addig fejik a tehenet, amíg lehet, ám a Dragon Ball egy kényes kérdés. Korábban már volt példa arra, hogy Toriyama nélkül folytatták a sztorit, ebből született meg a mai napig vegyes visszhangot generáló Dragon Ball GT, ami mind kritikailag, mind üzletileg bukásként lett elkönyvelve. Nem meglepő tehát, hogy az alkotó(k) nélkül nem szeretnének új sztorit a franchise-ban, pláne, hogy Toriyama jelenleg is aktívan dolgozik valamin (ám a gyors munkavégzés már a DBZ-korszakban sem volt a védjegye). A kérdés mindössze az, hogy mi lehet ekkora volumenű és mikor láthatunk valamit. Egyelőre ez a tényállás a Super folytatásával kapcsolatban, minden egyéb maximum generált pletyka, nézettség hajhászás és – mondjuk ki – hazudozás. Mi a DB Hungary csapatával csak megerősített forrásból érkező információkkal dolgozunk, hogy ezek a fals hírek minél kevésbé terjedjenek el. Amint megtudunk bármit ezektől a forrásoktól, azonnal igyekszünk azt eljuttatni hozzátok, természetesen magyar nyelven.

-Trén

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: reddit
Reddit
Megosztás itt: tumblr
Tumblr

Hasonló bejegyzések

Olvasd el figyelmesen!

Szeretnénk értesíteni, hogy az átállás az új és végleges tárhelyre sikeresen megtörtént, így újra zavartalanul elérhető minden tartalom, ami a Mega.nz tárhelyünkkkel történtek előtt is letölthető volt:

error: FIGYELEM: Ez egy másolás védett tartalom.