DBH Érdekességek #22

A DBH Érdekességek rovatban ma Lord Slug kerül a középpontba.

Slug, vagy ismertebb nevén Lord Slug, egy Szuper Nameki volt.

Az eredetét tekintve két külön történet ismert az azonos című film japán és amerikai szinkronjából.

– Az eredeti történet szerint Slug-ot elküldték a Slug bolygóra, hogy túlélje a Namekra leselkedő katasztrófát. Azonba születésekor egy ritka nameki mutáció indult el nála, ami miatt a személyisége eltorzult és gonosz lett, majd végül ezek következményeként Szuper Namekivé vált. Kaio-sama megemlíti, hogy a Szuper Namekok az egyszerű nameki harcosokhoz képest százszor erősebbek.

– Az amerikai szinkron (vagyis a Funimation dub) szerint, Slug valamikor a Namekot sújtó katasztrófa előtt született. Slug, a namekok egy kisebb csoportjával együtt felfedezte hogyan érhetnek egy magasabb és fejlettebb öntudatot. Őket Szuper Namekokként ismerték, viszont egy idő után teljesen megrészegültek újonnan szerzett hatalmuktól, személyiségük végül pedig alig különbözött a Csillagharcos fajtól. A namekok a Sárkánygömböktől és Porungától kértek segítséget, hogy száműzzék a Szuper Namekokat, akik így egyfajta nomád életmódra kárhoztattak és minden bolygón pusztulást hagytak maguk után, ahol jártak. Kaio-sama megjegyzi, hogy vélhetően Lord Slug a Szuper Namekok utolsó túlélője.

Démon szerű lényekből toborzott hadsereget és galaxis szerte folytatta hódításait, míg nem végül a Föld vált a célpontjává.

Slug képes volt mindarra, amire nameki társai. Ő is óriásivá tudott változni, az öngyító technikát is ismerte, de ezen kívül jártas volt a harcművészetekben és ereje is páratlan volt.

A filmhez kiadott füzet szerint, Goku a százszoros Kaiokent használta ellene, miután a namekok hihetetlenül érzékeny hallása miatt Gohan fütyörészése megbénította, végül pedig csak egy Genki-damaval volt képes végezni vele. Kaio-sama elmondása szerint Slug nem csak Freeza-nál, de talán még egy Super Saiya-jinnél és erősebb lehetett.

Miután használta a Pseudo Super Saiya-jin (vagy másik nevén False Super Saiya-jin) formát, illetve képes volt legyőzni egy Szuper Namekot, Kaio-sama megjegyzi, hogy Goku talán mégis egy Super Saiya-jin.

Ahogy a Battle of Gods-ig az összes film, úgy ez sem tartozik a kánonhoz, viszont ez nem vesz el az értékéből, valamint remek beszédtéma lehet, hogy vajon hol lehet elhelyezni az idővonalon, mert az szinte lehetetlen.

DBH Érdekességek #22 1
Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések