DBH Érdekességek #27

DBH Érdekességek rovat mai kiadásában az Dragon Ball világ istenségeiről lesz szó.

Bár a Dragon Ball világegyetemének eredetét továbra is homály fedi, az univerzum még mindig formálódik. Minden univerzumnak van egy Teremtés Istene, más néven Kaioshin-je, aki új bolygók és életformák létrehozásáért felelős.

Az egyensúly érdekében szintén van minden univerzumnak egy Pusztítás Istene (Hakaishin), aki bolygókat és életformákat pusztít el. Kettejük sorsa összefonódik, így ha valamelyikük meghal, úgy a másik is.

A Kaioshinek mind egyetlen isteni erővel rendelkező fajból származnak, viszont a Pusztítás Isteneit kiválasztják. Az univerzum lakói közül ígéretes jelölteket választanak ki erre a pozícióra. Amint megvan a tökéletes jelölt, mellé rendelnek egy angyalt, aki átad neki minden szükséges tudást, beleértve a harcművészeteket is.

Az eddig ismert összes angyal a Daishinkan-ra hivatkozott úgy, mint szülő figura, tehát feltételezhetjük, hogy létezésük tőle származik. A Daishinkan egy központi palotában él egy űrmedúza szerűség tetején, ahol Zeno-sama-t segíti, aki szó szerint a mindenek ura.

Kettejük eredetét szintén rejtély övezi, egyedül azt tudjuk a világegyetem legősibb életformái, hacsak azt nézzük, hogy az Erő Nagytornáját az Istenek Naptára szerinti 3135500603. napon rendezték, eés zen napok mindegyike 157 óra a Földi időszámítás szerint.

Arról sajnos nincs tudomásunk, hogy az Istenek Naptárát mióta tartják számon vagy, hogy ez egybeesik-e a világegyetem létrehozásával.

DBH Érdekességek #27 1
Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések