Mint tudjátok, a Dragon Ball jelenleg is egy egyre inkább növekvő globális jelenség rengeteg rajongóval szerete a világban, és vannak olyanok, akiknek a szenvedélye hivatássá vált, és maguk is részt vesznek a sorozat munkálataiban. Milyen munkákban vesznek részt, ezek a rendíthetetlen rajongók? Hogy ejtette rabul őket a Dragon Ball? Ebben az interjúsorozatban meghallgatjuk történeteiket, hogy választ kapjuk ezekre a kérdésekre.

Első jelöltünk Florence Jay Dominguito, aki jeleneg a Toei Animation Fülöp-szigeteki divíziójánál dolgozik. Mióta Florence 2011-ben csatlakozott a stúdióhoz, mindenféle munka során adta hozzá tudását a Dragon Ball sorozatokhoz. Vágjunk is bele.

Fontos kihangsúlyoznom, hogy Florence férfi, ugyanis láttam, hogy máshol lányként/nőként hivatkoznak rá, ami marhaság. (Infy)

Dragon Ball stábtagok a világ körül: 1. rész 1

16 éves korom óta szerettem volna animátor lenni

 • Mesélnél nekünk egy kicsit a munkádról?

A Toei Animation Fülöp-szigetei divíziójánál a munkám, hogy úgynevezet köztes képkockákat (eredetileg: in-betweens) készítsek. A köztes képkockák kapcsolják össze a kulcs képkockákat, a fő momentumait egy animációnak, és emiatt mozoghatnak a karakterek. Ezen kívül még más művészek köztes képkockáit is ellenőrzöm. Ez a szerep magában foglalja annak ellenőrzését, hogy az animáció jól meg van-e rajzolva és nem tartalmaz e hibát.

 • Mit élvezel a legjobban a munkádban?

Már egészen kiskorom óta szeretem a Dragon Ball-t, így már azt is nagyon élvezem, hogy mások köztes képkockáit ellenőrizhetem. Ez a munka sokkal több, mint amiről valaha álmodni mertem volna. Mikor köztes képkockákon dolgozol, akkor általában csak a saját feladataiddal foglalkozol, viszont így láthatom mások rajzait is. Dragon Ball rajongóként látni ezeket a különféle jeleneteket, nagyon boldoggá tesz.

 • Miért döntöttél az animátor karrier mellett?

Úgy nőttem fel, hogy semmi mást nem rajzoltam csak Dragon Ball-t, ezért mindig is szerettem volna résztvenni annak megalkotásában. 16 éves koromban szereztem tudomás a Toei Animation Fülöp-szigetei divíziójáról és azt tűztem ki célul, hogy csatlakozok hozzájuk, mint animátor. Ekkor kezdtem komolyabban foglalkozni a rajzolással.

Dragon Ball stábtagok a világ körül: 1. rész 2

(Épp egy LCD tableten rajzol, a háttérben figurák és poszterek)

Goku, a „Szuperhős”

 • Hogy találkoztál először a Dragon Ball-lal?

7 éves koromban a tévében kezdtem el nézni a Dragon Ball animét. Úgy halottam, hogy Japánban hetente csak egy részt adnak le, de a Fülöp-szigeteken minden nap új részt volt. A televízió társaság csomagokban vettem meg Japánból a részeket, így minden nap új részt tudtak leadni. Egy-egy adag új epizód között mindig ismétlések mentek. Állandóan ismételték a részeket, mert annyira népszerű volt a Dragon Ball, és akárhányszor láttam az ismétléseket, annál jobban szerettem a sorozatot. Látni ahogy Goku egyre erősebbé válik minden harc után, engem is arra ösztönzött, hogy erősebbé váljak. Goku az én szuperhősöm.

 • Ki a kedvenc karaktered?

A Super Saiya-jin Goku. A szék sarkán ültem, mikor Freeza-val harcolt és azon gondolkoztam vajon tényleg Super Saiya-jinné válik e, majd pedig látni azt, ahogy tényleg átváltozik, az igazán fantasztikus volt. Mindig emlékezni fogok arra a jelenetre.

 • A barátaiddal mindig izgatottam beszéltetek a Dragon Ball-ról?

Mindig este adták a legújabb részt, ezért másnap összegyűltünk, hogy megbeszéljük mi történt. Mindig eljátszottuk Goku-t és az ellenfeleit. Mindenki Goku szeretett volna lenni és elkezdtek üvölteni (nevet). Teljesen átszellemültünk Goku-vá és Freeza-vá, olyanokat mondtunk, hogy „Erős vagyok!”, „Nem, én erősebb vagyok!”. Az unokahúgom és az unokaöcsém is ugyan azt csinálják, mint mi régen a barátaimmal.

 • Azóta megváltoztak az érzéseid a Dragon Ball-lal kapcsolatban?

Azóta már felnőttem, és kevésbé élem bele magam a dolgokba, mit akkoriban (nevet). Rengeteg Dragon Ball-os tárgyam van. A Fülöp-szigeteken ezekhez nehéz hozzájutni, de a fanatikusok számára vannak olyan boltok, amik Japánból importálják a Dragon Ball ajándéktárgyakat. Az UNIQLO Dragon Ball kollekcióból minden pólót megvettem. Nem csak figurákat és posztereket gyűjtök, nagyon szeretem a Dragon Ball játékokat is, mint a Dragon Ball Z: Kakarot vagy a Super Dragon Ball Heroes: World Mission.

 • Milyen volt köztes képkockákat készíteni a Dragon Ball Super: Broly filmhez?

A Dragon Ball Super: Broly volt az első olyan munkám, amikor a nevem felkerült a stáblistára, úgyhogy számomra ez egy nagyon különleges film. Én voltam felelős a Broly és Gogeta közötti csatajelenetekért.

 • Az volt a film csúcspontja! Mit gondoltak a körülötted élők?

Moziban néztük a filmet és mindenki csak ámult ezeknél a jeleneteknél. Nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy élőben láthatom a reakciókat. Japánnal ellentétben a Fülöp-szigeteken az emberek nagyon izgatottá tudnak válni egy film alatt, és szeretnek kiabálni.

 • Milyen elvárásaid és ambícióid vannak a karriereddel kapcsolatban?

Szeretnék még többet dolgozni a Dragon Ball-on. Jelenleg köztes képkockákat készítek a kulcs képkockákhoz, mely feladatokat Japánból küldik a Fülöp-szigetekre, de a jövőben szeretnék eljutni Japánba és azoktól az emberektől tanulni, akik a kulcs képkockákat készítik. Szeretném őket munka közben látni.

 • Milyen reményeid és elvárásaid vannak a Dragon Ball franchise jövőjével kapcsolatban?

Mint rajongó, nagyon várom már az új filmet és a különféle ajándéktárgyakat. Valamint víváncsian várom, hogy lesz e egy új TV anime sorozat a Dragon Ball Super után.Úgy tűnik mindenki szereti eljátszani a Dragon Ball karaktereket, legyen akár Japánban vagy a Fülöp-szigeteken. Alig várjuk, hogy újabb nagy szenvedéllyel rajzolt köztes képkockákat láthassunk Florence-től, aki továbbra is a Dragon Ball-on dolgozik, ahogy arról gyerekként álmodozott.

Nagyon szerencsének érezzük magunkat, hogy egy kézzel írt üzenetet is kaptunk Florence-től.

Dragon Ball stábtagok a világ körül: 1. rész 3

Gyerekként örültem, mikor a Dragon Ball-t néztem.
Sosem gondoltam, hogy egyszer ennek a családnak a részese leszek.
Nagyon boldognak és megtisztelve érzem magam. Mint egy valóra vált álom.
– Florence Jay P. Dominguito

forrás: dragon-ball-official.com

Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések