Dragon Ball Super infó „szivárgás” a folytatásról

Előre leszögezem, hogy minden akkor fog 100%-os megerősítést nyerni, mikor megtörténik a hivatalos bejelentés. Az illetékes döntéshozók még bármikor változtathatnak a dolgok alakulásán.

A Geekdom101 közzé tett napközben (2019. március 17-én) egy videót, amiben ő is felhívja figyelmet, hogy a hivatalos bejelentésig ezek az infók megváltozhatnak, de reméli, hogy pontos információkat kapott. Tudni kell, hogy Geekdom101-nek vannak belsős információ forrásai és az általa közölt kiszivárgott infók döntő többsége végül be is szokott igazolódni, de az illetékes döntéshozók bármikor változtathatnak az dolgok alakulásán.

A lényeg összefoglalva:

  • 2019 júliusában visszatérhet a Dragon Ball egy heti rendszerességű animével, és az eddigi infók szerint megtartják a Dragon Ball Super címet.
  • A hivatalos bejelentés április 26-28 (Dragon Ball Z 30. évforduló) vagy május 9 (Goku Day) körül várható, de valószínűleg jóval az új sorozat premiere előtt. Biztos információja nincs ezzel kapcsolatban.
  • Az előzetes munkálatok már tavaly 2018 októbere (vagy akár szeptember vége) óta folyhatnak, elkerülve a kapkodást, ami az előző DB Super sorozatban sokszor a minőség rovására ment. Ezzel kapcsolatban már korábban is voltak pletykák.
  • A Geekdom101 állítása szerint több forrás is megerősítette, hogy a storyboardok után idén már elkezdtek az animáción is dolgozni.
  • A videó szerint Naohiro Shintani, aki a Dragon Ball Super: Broly animációjáért is felelt, visszatérhet az új sorozattal a Dragon Ball-hoz. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy megkaphatja majd ugyan azt a „grafikát” az új sorozat, mint a Broly film, hiszen a sorozat költségvetése ezt nem engedheti meg, viszont az ő jelenléte részbe biztosítaná a jobb és minőségibb animációt már a kezdetektől.
  • Arról nincs infó, hogy az új sorozat feldolgozza e majd a Broly filmet, illetve arra vonatkozóan sincs információ, hogy a mangában most futó Moro történetszállal kezdődik e majd az új sorozat vagy, hogy azt egyáltalán feldolgozza e, ugyanis a Moro történetszálat manga exkluzívként jelentették be anno.
  • Az új sorozat elméletileg nem fogja érinteni a Super Dragon Ball Heroes-t és továbbra is a japán árkád játékot fogja népszerűsíteni.
  • Arról sincs infó, hogy az új sorozat a jól megszokott idősávban fog e futni, vagy kap egy teljesen újat, ugyanis jelenleg egy másik sorozat fut abban az időben. [A Frissítés 1 új infókat tartalmaz erről]

Nagyon sok híroldal és Facebook oldal lehozta ezeket az infókat, a Geekdom101 videója alapján, csak sok helyen azt az egyet elfelejtik leírni, hogy várjuk meg a hivatalos bejelentést, ahogy a Geekdom101 is felhívta erre a figyelmet.

Az eredeti videó: youtu.be/Qyb24KlszU4
Update videó: youtu.be/qRb-VoyuLzY (újdonság nem igazán hangzik el benne, inkább az alább találhatóFrissítés 2-ben leírt dolgokra reagált)

Frissítés 1: Herms98 posztja alapján, akinek rengeteg magazin scan és egyéb japán szöveg fordítását köszönhetjük, valamint sokáig aktívan részt vett a kanzenshuu.com szerkesztésében, a jelenleg a Dragon Ball idősávjában futó GeGeGe no Kitaro anime valószínűleg új idősávra kerül.

Így nézett ki az egész történet…

Herms98 2019.03.17. 20:33: This week was going so well, and now I learn Kitaro has been cancelled.
Magyarul: Ez a hét olyan jól indult, erre meg kell tudnom, hogy a Kitaro-t elkaszálták.

Herms98 2019.03.17. 20:41: Oh never mind, seems like Kitaro’s probably just moving timeslots. Definitely the best news I’ve heard all day.
Magyarul: Oh mindegy, úgy tűnik a Kitaro valószínűleg csak másik idősávra költözik. Határozottan a legjobb hír, amit egész nap hallottam.

Frissítés 2: Ahogy az várható volt, a Toei média kapcsolattartója, David Syatt tagadta a vasárnap (2019. március 17.) „kiszivárgott” pletykákat. A vasárnapi híreket is leközlő Newsweek-nek David Syatt azt mondta, hogy jelenleg nem készülnek új epizódok a Dragon Ball Super-hez.

UPDATE (11:50 a.m. EDT): Toei media representative David Syatt denied the rumors. He told Newsweek that there are no new episodes of Dragon Ball Super being produced at this time. [link]

Ahogy természetesen azt is tagadták januárban, hogy egy ezzel foglalkozó szakmai konferencián a Dragon Ball Super új részeit próbálták értékesíteni. Anno írtunk róla, hogy egyes infók alapján, ezen a konferencián kizárólag új epizódokat vagy készülő sorozatokat szoktak értesíteni a tartalom gyártó és forgalmazó cégek. Mondjuk a januári esetnél sokkal több volt az ellentmondás és a megkérdőjelezhető infó. [link]

Frissítés 3: Geekdom101 a legújabb videójában reagált a Toei tagadására, és elmondta, hogy több, a projekten dolgozó információ forrás is megerősítette a júliusi dátumot és természetes, hogy a Toei nem fogja megerősíteni, mivel ők akarják bejelenteni, ő akarják leleplezni. Plusz arra is kitért, hogy nem fog hasra ütésre videót készíteni egy ilyen információról, csak ha 100%-ig meggyőződött arról, hogy az korrekt, ugyanis nem fogja emiatt lerombolni a szavahihetőségét és a reputációját, plusz ő is rendszeresen fellépett a Dragon Ball-al kapcsolatos kamu hírekkel szemben.

Csak egy kis érdekesség, egy hétfői (2019. március 18) Tweetjében leírta, hogy már decemberben kapott arról fülest, hogy a DB Super sorozat visszatér, viszont csak most kapott megerősítést a dátumot illetően.

Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések