Miért neveztük át a Facebook oldalunkat?

Aki lemaradt volna a tegnapi posztunkról!

Dragon Ball csoportok és oldalak tűntek el sorra a Facebookról, plusz többen átírták a nevükben a Dragon Ball-t simán DB-re.

Ezen okból kifolyólag mi is át írtuk, egy az admin triónkkal meghatározott nem publikus időpontig, Dragon Ball Hungary-ről DB Hungary-re az oldal nevét. A weboldalt nem érint a változás.

Magyarul összefoglalva a The Verge cikke, hogy mi a büdös fene folyik a Facebook-on.

A Facebook több csoport helyreállításán is dolgozok, amiket tévesen távolítottak el, vagy szabotázs áldozatai lettek.

A közösségi platform szóvivője azt mondta a The Verge-nek, hogy több csoportot is eltávolítottak, mivel úgy észlelték, hogy a szabályzatuk szerinti sértő tartalmat publikáltak ott.

Egy vizsgálat után felfedezték, hogy ezek a posztok csupán egy szabotázst akartak legitimálni olyan csoportok ellen, akik soha semmilyen szabályzatot sértő dolgot nem tettek.

Az egész május 13-án kezdődött, mikor a mémekkel foglalkozó híres Crossovers Nobody Asked For (CNAF) közösséget, mely 500.000-nél is több tagot számlált, egyik napról a másikra lelőtték. A csoport adminisztrátorai megpróbálták a felhasználókat átemelni egy másik csoportba, de az új csoportot egy nap után letiltották.

A Know Your Meme jelezte, hogy a Indonesian Reporting Commission néven ismert csoportban épp a CNAF letiltását ünneplik.

A Facebook se megerősíteni vagy megcáfolni nem akarta, hogy az Indonesian Reporting Commission csoport, mely Facebook csoportok és oldalak felületein próbál kifogásolható tartalmakat megjelenítettni majd pedig tömögösen jelenteni azokat az adott közösség vesztét okozva ezzel, áll e a hamis jelentések mögött.

A hír hamar elterjedt, így sok Facebook oldal állította át a státuszát privátról, titkosra. A nyilvános csoportok zárt vagy titkos státuszra váltottak. Zárt csoport esetében moderátor hagyja jóvá a jelentkezéseket és jó esetben a posztokat is, a titkos csoport pedig a keresési találatok előtt láthatatlan.

Két nagyon-nagyon nagy tábort számláló csoport elleni támadást a felhasználók összefogásának hála sikerült megállítani.

Az incidens nagyrészt a népszerű mém oldalak és csoportok hálózata köré koncentrálódik, viszont sokan féltek a tiltástól és bantól, a Facebook algoritmus alapú jelentés rendszerének a sebezhetősége és a platform moderációs szemléletei miatt.

Eredeti cikk: https://www.theverge.com/2019/5/16/18627981/facebook-groups-meme-sabotage-secret-private-closed

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: reddit
Reddit
Megosztás itt: tumblr
Tumblr

Hasonló bejegyzések

error: FIGYELEM: Ez egy másolás védett tartalom.