V-Jump: Tatsuya Nagamine, az új Broly film rendezője!

A rendező, Tatsuya Nagamine elmondta gondolatait a Dragon Ball Super: Broly filmről a V-Jump magazinnak.

Akira Toriyama-sensei forgatókönyve, Broly, és váratlan csaták?!

Úgy tűnik, hogy Toriyama-sensei forgatókönyve volt az első.

Igen, ez így van. Ezt a történetet határozottan Toriyama-sensei készítette! Úgyhogy megpróbáltuk megtartani a legeredetibb formában és minél kevesebbet változtatni a dialógusokon. Toriyama-sensei vállára támaszkodtunk. Rengeteg új trükköt bevetettünk, mikor a harcokat készítettük. Más szóval, minden erőfeszítést megtettünk a harci jelenetek rajzolásánál, ami nagy súlyt ad Toriyama-sensei párbeszédeinek.

A tévés Dragon Ball Super anime sorozat csatái is csodálatosak voltak…?!

Azt hiszem mondhatnád, hogy a TV-sorozat áttörte a határait. Így ennek okán azon gondolkodtam, hogy miben tudok fejlődni, hogy még intenzívebbé tegyem a csatákat. Elég szörnyen hangzana az, hogy „tessék, megint áttörtük a határokat” az előzőhöz hasonlóan, úgyhogy ezen töprengve majd megbolondultam. Ami könnyebbé tette a dolgokat, az az volt, hogy Toriyama-sensei forgatókönyve folyamatosan építkezik, így minden egyes fejezetnél egy újabb formát vethetek, hogy feldobjam a csatát. Ezen túl azt akartam, hogy a Super Saiya-jin Blue őrülten erősnek tűnjön, és egyértelműen lássuk a szakadékot közte és a Super Saiya-jin Isten között. A kettőnek meglehetősen eltérő harci stílusa van: az Isten forma arra épít, hogy előre lássa az ellenfél mozdulatait és elkerülje azokat, illetve az Istenekéhez hasonló technikákra, semmint a nyers erőre építkezzen. A Blue forma pedig arra fekteti a hangsúlyt, hogy a földbe gyalulja az ellenfelet a brutális nyers erejével.

Ez úgy hangzik, mint néhány elképesztő csata, amiket még a rendező sem tud megjósolni (nevet).

[teljes alakos Broly melletti idézet] A film ezúttal új megjelenést kölcsönöz Broly-nak, aki a korábbi történetekben népszerű volt.
[Broly arckép melletti idézet] „Mikor a női Broly, Kale megjelent a Dragon Ball Super TV show-ban, sokszor megnéztem a régi Broly filmeket; sok ötletet adtak!” (Nagamine)
[Nagamine fényképe] A Dragon Ball franchise mellett a Dr. Slumpban és számos más Akira Toriyama-hoz köthető anime munkálataiben is részt vett. Szintén ő rendezte a „One Piece: Film Z” mozit.
[Gyerek Broly] Broly-t gyermekként száműzték a Vegeta-bolygóról, és egy távoli világban nőtt fel.
[Goku és Broly] A valódi tiszta vérű Saiya-jin Broly megküzd a Földön nevelkedett Saiya-jinnal, Goku-val.

Milyen gondolatok vezérelték a harcos Saiya-jin faj büszkeségének ábrázolását?

Mint rendező, mit gondolsz a Saiyan-jinek ábrázolásával kapcsolatban?

Azt gondolom, hogy ez a film akkor kezdődik, amikor elvesztették a büszkeségüket, mint harcos faj. A múltban játszódó jelenetek során valójában Bardock az egyetlen igazi harcos Saiya-jin. A többiek mind behódoltak Freeza seregének. Annak ellenére, hogy egy harcos fajból származik, még Vegeta király sem szállt szembe Freiza-val harcolni, vagy ilyesmi. Ehelyett csak földön csúszva hajlong Freeza előtt és alattomos dolgokat tesz saját alárendeltjei ellen. A harcos faj büszkesége helyett úgy gondolom, hogy Bardock a valód természetükből őrzött meg egy darabot. Broly, Vegeta és Goku gyerekként hagyták el a Vegeta-bolygót, így bennük nincs meg a Saiya-jinek valódi természete. Vegeta egy kis ideig a Vegeta-bolygón élt és csak a büszkeségből ragadt rá egy kevés, ami frusztrálttá teszi, de úgy gondolom, hogy Goku és Broly valódi tiszta vérű Saiya-jinné válhatnak, ezért próbáltam így ábrázolni őket. Az eredeti mangában nevezheti magát Goku „Földön nevelkedett Saiya-jinek”, de úgy gondolom, hogy az igazán tiszta vérű Broly-val való találkozása és küzdelme felébresztette benne a Saiya-jin büszkeséget. Számomra a valódi tiszta vérű Saiya-jin egy csodálatos dolog, vagy talán azt kell mondanom, hogy pezsdítő. Azt hiszem Broly igazán csodálatos. Ezért gondolom, hogy ez a film elmesélheti a Saiyan-jinek újjászületésének történetét.

Az utolsó üzenet minden V-Jump olvasónak akik már tűkön ülnek.

Mi mindannyian, akik elkészítették a filmet, örömmel dolgoztunk rajta. A film teszt vetítésén, ahol egy korai verziót mutattak meg, a stáb tagok ilyesmiket mondtak, hogy „milyen hihetetlen élmény!”, „ez a Heisei-korszak utolsó nagy harcos filmje!!”. Szóval még azokat is lázba hozta a film, akik dolgoztak rajta. De a gyerekeket nem érdeklik ezek a felnőttek; saját maguknak kell megtapasztalniuk ezt a filmet!!

forrás: [link]

Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések