Toriyama Archívum 005: 1995 – „Gyönyörű Jump Telefonkártya Ajándék”

A Weekly Shonen Jump 1995-ös 21/22-es dupla számában jelent meg ez az illusztráció.

Ezen az illusztráción egy chibi-re hasonlító Goku és Vegeta jelent meg, mely anno a Jump magazin olvasóinak ajándékozott Dragon Ball telefonkártyán volt látható. Goku úgy pózol, mint aki bármire képes, Vegeta pedig fenyegetően ráncolja a szemöldökét. Tökéletes átadja ennek a párosnak a személyiségét.

A Chibi egy Japán szleng arra, hogy kicsi vagy alacsony. Ezt a kifejezést széles körben használják egy bizonyos karikatúra stílus esetében, ahol a karaktereket eltúlzottan ábrázolják: kicsi és pufók test zömök végtagokkal és túlzottan nagy fejjel. Ez a művészeti stílus, ami szuper deformált (rövidítve SD) néven is ismert, azóta elterjedt az anime és manga kultúrában, valamint számos manga műben is használták.

Ezek az érdekességek (tehát a Toriyama Archívum) az új hivatalos Dragon Ball weboldalon jelennek meg minden nap és egy-egy bejegyzés csak 24 órán keresztül érhető el. Ebben a cikk sorozatban a karakter dizájnokon át az interjúkig mindent bemutatnak, ami egy-egy nagyon ritka illusztrációt tartalmaz. Mi minden esetben megpróbáljuk felkuktatni ezeket a képeket a lehető legjobb minőségben, mert sajnos az eredeti cikkhez mellékelt kép elég gyatra minőségű és felbontású, viszont szerencsére megvannak a forrásaink.

forrás: dragon-ball-official.com

Vissza a Toriyama Archívumhoz

1995 - Dragon Ball Telefonkártya
Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések