DBH Érdekességek #7

Az érdekességek rovat következő témája Yamoshi és a Szuper Csillagharcos Isten Legendája

Kicsit hosszabb lett ez az érdekesség az átlagnál, de kérlek olvassátok át részletesen, türelemmel. 🙂

A Szuper Csillagharcos Isten és annak legendája először a 2013-as Battle of Gods című filmben bukkant fel. A film munkálataiban Akira Toriyama részt vett, mind történet mind pedig karaktert dizájn szempontjából.

Mikor Beerus megfékezése érdekében megidézték Shenlongot, ő a következő történetet mesélte el: Réges-régen egy maroknyi tiszta szívű Csillagharcos megkérdőjelezte fajuk gonosz cselekedeteit. Ezek a tiszta szívű Csillagharcosok lázadást indítottak gonosz társaik ellen. A biztos győzelem érdekében egyesítették erejük, így létrehozva egy megmentőt, a Szuper Csillagharcos Istent. Elképesztő erejével a megmentő könnyedén legyőzte a gonosz Csillagharcosokat. A Szuper Csillagharcos Isten végül eltűnt, mivel a többi tiszta szívű Csillagharcos által felajánlott energia nem tartott sokáig. A gonoszság végül újra felbukkant a Csillagharcosok között, a Szuper Csillagharcos Isten története pedig legendává vált. Öt tiszta szívű Csillagharcosnak kell a belső fényüket egy hatodik társukba áramoltatni, hogy ez a Csillagharcos felfedhesse Szuper Csillagharcos Isten alakját. A Dragon Ball Super: Broly filmben Freeza már nem csak a Szuper Csillagharcos, hanem a Szuper Csillagharcos Isten történetét is kutatta, hogy vajon tényleg csak legendák e.

A filmben és a Dragon Ball Super-ben is végül Goku lett az, aki Szuper Csillagharcos Istenné vált. A Beerus ellen folytatott harc egy pontján mikor szorult helyzetbe került, Goku-nak valahogy sikerült magába olvasztani a Szuper Csillagharcos Isten erejét, így később egy átváltozással el tudta érni ezt a formát, nem volt szükség a rituáléra.

A Dragon Ball Super animében Goku elmondta, hogy Vegeta önerőből, a rituálé nélkül érte el a Szuper Csillagharcos Isten formát. Sajnos azóta sem kaptunk arra választ, hogy pontosan hogyan sikerült ez Vegeta-nak. A Resurrection „F” filmben ez a jelent nem szerepel, illetve a manga nem dolgozta fel a Freeza elleni harcot, így csak az anime sorozatban elhangzott mondatra támaszkodhatunk.

A Szuper Csillagharcos és a Szuper Csillagharcos Isten legendáját Akira Toriyama kibővítette egy 2017 decemberében adott interjúban, amivel egy hatalmas lavinát indított el.

Az Saikyō Jump magazin hasábjain megjelent interjúban így hangoztak el a Toriyama-nak feltett kérdések és a válaszai.

A „Legendás Szuper Csillagharcos”, akitől Freeza tartott, az a „Szuper Csillagharcos Isten”, akiről szó volt a Battle of Gods filmben?

Bizonyos értelemben ugyanaz a személy. Réges-régen, mielőtt a Vegeta-bolygón felbukkantak a Csillagharcosok, létezett egy Yamoshi nevű személy, aki csillagharcos mivolta ellenére igazságos és jószívű volt. Öt társával együtt lázadást indítottak, és mikor szorult helyzetbe kerültek, Ő elsőként elérte a Szuper Csillagharcos szintet, mely átalakulás nagyon megrémítette a többi csillagharcost. A túlerővel szemben Yamoshi idővel elfáradt és legyőzték, de ez csak a legenda kezdete volt. Ez után Yamoshi szelleme vándorlásba kezdett, hogy találjon hat tiszta szívű csillagharcost és elhozzanak egy új megváltót: a Szuper Csillagharcos Istent.

És Beerus miért kereste a Szuper Csillagharcos Istent?

Az álmában, melyben a próféciát látta, valószínűleg információt szerzett Yamoshi szelleméről. A nameki legendák könyvében is azért találni róla információt, mert egy idősebb nameki kapcsolatba került Yamoshi szellemével.

Tehát ez lehet a magyarázat arra is, hogy Shenlong honnan tudott egyáltalán a Super Saiya-jin Isten-ről.

Nem sokkal az interjú után bejelentették a Dragon Ball Super filmet, és a Toei Animation említést tett róla, hogy érinteni fogják a Saiya-jinek eredetét vagy legalábbis Freeza és a Saiya-jinek kapcsolatát. A rajongók természetesen hamar össze mosták a bejelentést és a Toriyama interjú egyetlen kiragadt részletét, utána pedig elkezdtek Yamoshi-ról fantáziálni. Ez annyira jól sikerült, hogy egy csomó oldal lehozta hírként, hogy Yamoshi érkezik az új Dragon Ball Super filmben.

DBH Érdekességek #7 1
Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések