Dragon Ball Daima: újabb kiszivárgott infók

Egy megbízhatónak tekinthető forrás szivárogtatta ki ezeket az infókat közvetlen a NYCC Dragon Ball panelja után, de ettől függetlenül ezek nincsenek megerősítve, tehát kezeljétek pletykaként.

 • Az animátorok sem tudják, hogy hány epizód hosszú lesz a sorozat
 • A sorozat nem fog ugrálni a különböző animációs stílusok között. Egyetlen váltás lesz, amikor a sorozat elején gyerekké változnak és a klasszikus Z stílusról átvált a sorozat a modern Toriyama stílusra.
 • Az epizódok hossza 24 perc lesz (streaming esetén 20 perc).
 • A karakterek megfiatalodása és az, hogy rá kell jönniük hogyan változhatnak vissza talán a GT-ből származik és onnan lett átemelve, de nem egy GT reboot/remake lesz. A sorozat több részletében is hasonlítani fog a JRPG játékokra, melyek készítésében Akira Toriyama részt vett, mint például a Dragon Quest és a Blue Dragon.
 • Katsuyoshi Nakatsuru lesz a sorozat karakter dizájnere. Ezt értsd úgy, hogy ha ötlet pl. Toriyama-tól érkezik, akkor ő fogja kidolgozni a sorozat stílusában. Nakatsuru dolgozott a Dragon Ball Super előtti sorozatokon (DB/Z/GT) és rengeteg legendás jelenet köthető a nevéhez, valamint őt tervezte az SSJ4 dizájnját.
 • A művészeti rendező (art director) Takahashi Kurahashi lesz, aki a 2008-as OVA/Különkiadás művészeti rendezője volt. A trailerben már látható volt néhány lenyűgöző háttér, ami hozzá köthető.
 • A színvilágért Rumiko Nagai lesz a felelős, aki ugyanezt a szerepet töltötte be a Broly film és a SUPER HERO film esetében.
 • Az animációért felelős művészeti vezetők (chief animation supervisor):
  Chikashi Kubota (DBS Broly, DBS SUPER HERO, Attack on Titan, One Punch Man)
  Naohiro Shintani (DBS Broly, One Piece Wano-arc)
  Yuya Takahashi (Battle of Gods, Resurrection F, DBS, DBS Broly, Fairy Tail, One Piece)
  Takeo Ide (Dragon Ball, Dragon Ball GT, DBZ, az összes DBZ movie, DBS, DBS Broly, One Piece és One Piece filmek)
  Miyako Tsuji (Resurrection F, DBS, DBS Broly, Naruto, Naruto Shippuden)
 • Projekt 2021 végén kezdődött (tervezés, ötletelés stb.), a Toei Animation pedig 2022 elején mutatott egy pilot epizódot a Shueisha-nak és Akira Toriyama-nak. A teljes stábot 2022 áprilisára toborozták össze és még abban az évben a Dragon Quest: The Adventure of Dai befejezése után elkezdtek dolgozni az animáción.
 • Dragon Quest: The Adventure of Dai animéből minden főbb stáb stag részt vesz a projektben, úgyhogy nagyon sok klasszikus harcra lehet számítani, ahol a harművészetek lesznek előtérben, a Ki lövésekre és átváltozásokra támaszkodó küzdelmek helyett.
 • Bár igaz, hogy a sorozat a fiatalabb közönségnek szól, azért lesznek drámai és mélyebb pillanatok. Sok inspirációt merítettek a Jujutsu Kaisen és a Demon Slayer animékből, már nem tisztázott, hogy milyen értelemben.
 • Ahogy haladt előre a projekt úgy nőtt egyre nagyobbra és sokak szerződését meg kellett hosszabbítani. Jelenleg a megjelenési forma se biztos (lehet streaming helyett TV műsorra kerül), és a fősodratú Dragon Ball Super anime sorozat a háttérbe szorult, amíg a Daima nem ér véget.
 • Akira Toriyama nem viccelt azzal, hogy minden eddiginél jobban részt vesz a munkálatokban. Ő és a Shueisha egészen odáig mentek, hogy ellenőrzik az aktuális animációkat és, hogy azok megfelelnek e az elképzeléseiknek. Tehát ezúttal nem csak a történetírásban és a dizájnokban vesz részt Akira Toriyama, hanem ellenőrzi, hogy minden úgy valósul meg, ahogy ő azt elképzelte.
 • A Dragon Ball Magic az anime belsős „produkciós” címe volt, tehát nem véletlenül ezzel a címmel szivárgott ki korábban. Csak pár nappal a NYCC előtt védették le a Dragon Ball Daima nevet és logót.
Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések