Amennyiben szeretnéd támogatni a szerver havi költségeit, úgy kattints az alábbi gombra a lehetőségekért.

Dragon Ball Super: SUPER HERO teljes spoileres összefoglaló

Japánban megtörtént a Dragon Ball Super: SUPER HERO premierje és megjöttek a spoileres beszámolók a történetről.

Ebben a posztban ezeknek az összefoglalóját olvashatják. Én személy szerint ez alapján végleges véleményt nem fogok alkotni a filmről, hiszen nem láttam az egészet az animációval, a dialógusokkal és a zenével. Arra kérek mindenkit, hogy ne ez alapján ítélje meg a filmet.

TEHÁT MÉG EGYSZER: EZ A Dragon Ball Super: SUPER HERO FILM TELJES TÖRTÉNETÉNEK ÖSSZEFOGLALÓJA, MINDEN FONTOSABB JELENETTEL.

– Miért nem videó készült belőle? Ezt ki fogja elolvasni?
Nem akartam videót csinálni belőle, mert nincs tapasztalatom az ilyensfajta elbeszélésben és szart meg nem akartam csinálni.

A film egy visszaemlékezéssel kezdődik, amiben Magenta és Carmine beszervezik Dr. Hedo-t. Magenta nem más, mint az első Vörös Szalagrend vezetőjének, Red tábornoknak a fia. Dr. Hedo pedig Dr. Gero unokája. Dr. Gero felesége C21 emberi verziója volt, akit Vomi-nak hívtak. Kettejüknek született egy fiuk, akit Gebo-nak neveztek el, Gero pedig róla mintázta C16-ot.

Tehát már a film elején felfedik a kapcsolatot a jelenkori és a múltbéli Vörös Szalagrend között.

Magenta és Carmine azzal a hazugsággal szervezik be Dr. Hedo-t, hogy a Capsule Corp. egy gonosz vállalat, amely mindenféle idegenekkel (itt leginkább a Saiya-jinekre utalnak) szövetkezik és ezzel veszélyeztetik a világot, a Vörös Szalagrend pedig a jófiúk.

Majd pedig hirtelen váltás a visszaemlékezésben, mikor Pan épp Piccolo-val edz, próbálj irányítani a Ki-jét és megtanulni repülni. Pan azt mondja, hogy még sose látta Gohan-t harcolni, ezért megkérdezi Piccolo-t, hogy egyszer tényleg felülmúlta e Goku-t, amire Piccolo azt válaszolja, hogy igen, egyszer valóban így történt.

Ezután vissza a jelenbe. Videl megkéri Piccolo-t, hogy menjen el Pan-ért az óvodában, mivel ő épp harcművészeti edzést tart, ezért nem ér rá, Gohan pedig bele van temetkezve a munkájába (a rovarokat tanulmányozza). Piccolo igent mond, viszont előtte meglátogatja Gohan-t, hogy jól leszidja, amiért hanyagolja az edzéseket, és hogy sokkal komolyabban kéne vennie harci képességeinek fejlesztését. Hogy ezt tudatosítsa benne, odaadja Gohannak a lila harci ruháját és a köpenyét.

Később látjuk, ahogy Piccolo meditál, majd nem sokkal ezután Gamma 2 rátámad. Gamma 2 Piccolo Daimao-ként (Szívtelen Sátán) hivatkozik rá, majd Piccolo kijavítja, hogy ő egyszerűen csak Piccolo. Piccolo nem érez Gamma 2-ből Ki-t (azaz életenergiát), illetve meglátja rajta a Vörös Szalagrend logót, amiből rögtön arra következtet, hogy ő egy android. Gamma 2 azt a parancsot kapta, hogy ölje meg Piccolo-t. Gamma 2 legyőzi Piccolo-t, akiről azt hiszi, hogy meghalt.

Piccolo követi Gamma 2-t a Vörös Szalagrend bázisára. Megszerzi az egyik katona egyenruháját és belopózik egészen mélyre a főhadiszálláson belül. A Vörös Szalagrend bázisa két részből áll. Az egyik, amit a külvilág lát, azaz a gyógyszergyár álcát, viszont ha bejutsz a komplexum titkos részeibe, akkor lehull a lepel a valódi Vörös Szalagrendről.

Piccolo meghall egy beszélgetés Magenta, Carmine és Dr. Hedo között, amint a Cell Max-nek nevezett titkos nagy tervükről beszélnek. Hedo Gamma 1-re és 2-re szeretne koncentrálni, mivel akár végtelen másolatot is készíthet belőlük a technológiájával, azonban Magenta szeretné, ha Dr. Hedo a Cell Max projekttel foglalkozna. Azonban Cell Max még nincs kész, ugyanis az agya (tehát a központi magja) még nincs befejezve. Magenta viszont teljesen megszállottja Cell Max-nek és mihamarabb szeretné, ha készen lenne. Amire Hedo csak annyit, hogy oké, azt hittem mi szuperhősök vagyunk.

Dr. Hedo-t ugye azzal a hazugsággal szervezték be, hogy a Capsule Corp. az ellenség és ők a jófiúk, Cell Max pedig a megoldás lehet, viszont Magenta-na a világuralmat szeretné megkaparintani Cell Max-szel. Piccolo teljesen kiakad, mikor tudomást szerez Cell Max-ről, és hogy micsoda szörnyeteg lesz. Piccolo kapcsolatba lép Bra-val, hogy rajta keresztól elérje Bulmát, akit megkér, hogy szóljon Whis-nek, küldje vissza Goku-t és Vegeta-t a Földre. De Whis-hez sosem ér el az üzenet, mert a botját épp jégkrém borítja be.

Ezután Beerus bolygójára vált a film, ahol Vegeta és Goku épp Broly-val eddzenek, hogy irányítani tudja a zabolázatlan erejét. Vegeta Jiren példájára meditálással próbálja kiüríteni a gondolatait, hogy kizárólag a harcra tudjon koncentrálni. Egy visszaemlékezés közben Vegeta arról beszél, hogy nem is volt köztük és Jiren között akkora erőbeli különbség, viszont Jirennek volt egy hatalmas előnye, miszerint kizárt minden zavaró gondolatot és teljesen a harcra tudott összpontosítani. Whis erre azt mondja, hogy igaza van és Goku is jobban teszi, ha tanul ebből.

Beerus felébred a 4 hónapnyi szunyókálásból és megkérdezi, hogy Broly mégis mit keres itt. Majd felbukkan Lemo, aki étellel kínálja őket. Beerus célzást tesz arra, hogy Cheelai milyen cuki.

Whis megkéri Goku-t és Vegeta-t, hogy anélkül eddzenek, hogy bármilyen átváltozást, technikát vagy Ki támadást használnának. Goku arra kéri Broly-t, hogy maradjon ki ebből, mivel nem tudja kontrollálni a dühét. Tehát Goku és Vegeta így folytatják az edzés, majd Beerus megjegyzi, hogy Vegeta mozdulatai mintha megváltoztak volna, amivel arra akar utalni, hogy harcosként sokat fejlődött. Ezen kívül még egyszer bukkannak fel a filmben. Akinek az elmúlt hónapok alatt nem tisztázódott le: ennek a filmnek nem Goku és Vegeta a főszereplője, hanem Piccolo, Pan és Gohan.

Ezután visszatérünk a Földre, ahol Piccolo elmegy Korin tornyában, ahol két Senzu-t kap Korin-tól és Yajirobe-tól, majd pedig tovább repül a Mindenható Palotájába. Itt megkéri Dende-t, hogy oldja fel a benne (Piccolo-ban) szunnyadó rejtett erőket, ahogy anno Saichoro-sama tette Gohan-nal és Krillin-nel. Ez egy istenszerű képesség lehet, viszont Dende már elég bölcs és tapasztalt ahhoz, hogy eleget tehessen Piccolo kérésének, viszont azt javasolja, hogy inkább Shenlong-ot kérje meg erre, ugyanis megnövelte az erejét. Dende azt mondja, hogy jelenleg Bulma-nál van az összes Sárkánygömb. Tehát elmegy Bulma-hoz, megidézik Shenlong-ot és elmondja kívánságát, amit teljesít is, viszont a sárkány azt mondja, hogy kapott egy kis extrát is, ami később még fontos lesz. Bulma hosszabb szempillákat és nagyobb és formás feneket kíván Shenlongtól.

Piccolo a korábbi álcáját használva visszamegy a Vörös Szalagrend bázisára, ahol kiderül, hogy a Gohan lesz a következő célpontjuk, és a lánya elrablásával szeretnék előcsalni. Piccolo úgy gondolja, hogy ez egy remek ötlet, ugyanis Gohan így végre újra a harcra tudna koncentrálni, úgyhogy önként jelentkezik, hogy elrabolja Pan-t. Ezzel semmi más célja nincs, minthogy Gohan ismét felébressze a benne szunnyadó erőt. Szóval Piccolo elmegy Pan-ért egy másik katonával, akit Pan egy mozdulattal kiüt, viszont rájön, hogy a másik Piccolo. Piccolo megkéri Pan-t, hogy dolgozzanak össze. Visszamennek a bázisra egy repülővel, Pan pedig jóval gyengébbnek tetteti magát. Carmine felvesz egy videót, ahogy Pan épp fogságban van, amit elküld Gohan-nak, ezzel előcsalva őt.

Gohan bepöccen, elrepül a Vörös Szalagrend bázisára és megkezdődik a harc közte, illetve a két Gamma android között. Gamma 1 sokkal erősebb, mint Gohan alapformában. Gamma 1 azt mondja Gohan-nak, hogy ő egy szuperhős, akinek az a dolga, hogy kiiktassa a gonoszt. Gohan átváltozik SSJ-be, így már fej-fej mellett harcolnak, viszont Piccolo észreveszi, hogy Gamma 1 kezd alkalmazkodni Gohan mozdulataihoz, később pedig felülkerekedik rajta és legyőzi Gohan-t.

Piccolo megkéri Pan-t, hogy kezdjen el minél hihetőbben segítségért kiabálni Gohan-nak. Ez meg is teszi a hatását, Gohan átváltozik az Ultimate formájába. Ezután könnyedén legyőzi Gamma 1-et, akihez csatlakozik Gamma 2 így hirtelen egy 2 vs. 1 harc alakul ki. Emiatt Piccolo úgy dönt, hogy csatlakozik a harchoz a Shenlongtól kapott új erejét használva. Azonban Gamma 1 és Gamma 2 elég hamar felzárkózik, majd felülkerekednek a felturbózott Piccolo-n. Tehát itt bebizonyosodik, hogy Dr. Hedo technológiája fényévekkel fejlettebb, mint amit a Vörös Szalagrend valaha is birtokolt, beleértve a Dragon Ball Z-ben látott androidokat is.

Miközben Piccolo-t épp legyőzni készülnek, eszébe jut, amit Shenlong mondott, hogy kapott egy kis extrát. Egy hatalmas narancssárga ragyogás közepette elkezdi felébreszteni a Shenlongtól kapott extra képességét. A teste narancssárgán ragyog, a szeme körül pedig fekete körvonal látható. Egy kicsit magasabb is a szokásosnál ebben a formában.

Ezután Gamma 2 megtámadja Piccolo-t, de olyan mintha semmi se történt volna, semmilyen hatással nincs a támadása Piccolo-ra. Piccolo egy mozdulattal kiüti Gamma 2-t.

Krillin, C18, Bulma, Goten és Trunks is megérkeznek a Vörös Szalagrend bázisára. Piccolo megjegyzi, hogy rég nem látta Goten-t és Trunks-ot. Gohan emlékezteti Piccolo-t, hogy a Saiya-jinek -nek más ütemben nőnek, viszont van egy időszak, amikor ez hirtelen felgyorsul. Gohan megkérdezi Piccolo-t, hogy ez mégis miféle forma akar lenni, de azt mondja, hogy még nem igazán van neve, viszont az Narancs Piccolo pont megfelelő lesz. Ez afféle Toriyama humor, mindig is szerette viccesen elnevezni dolgokat.

Piccolo ad egy Senzu-t Gohan-nak, azonban Gohan-on nincs rajta a szemüvege, így nem tudja elkapni. Ennél a jelenetnél az animáció egy visszautalás arra, hogy Vegeta mit össze bénázott a potara-val a Buu-saga -ban.

Magenta úgy gondolja itt az idő aktiválni Cell Max-ot, viszont Dr. Hedo próbálja megállítani, hogy ugyanis Cell Max még nem áll készen. Magenta használja a kiborg páncélját és megpróbálja megölni Dr. Hedo-t, viszont Dr. Hedo egy golyóálló ruhát visel. Dr. Hedo ráküldeni Magenta-ra a Hachimaru névre keresztelt kiborg kém rovarját, hogy megölje egy méreggel, ami meg is történik, viszont Magenta előtte még aktiválja Cell Max-ot.

Cell Max hatalmas, óriási, egy tüskés bunkó van a farka végén, a szeme vörösen izzik, a testére pedig a vörös és zöld színkombináció jellemző. Egyáltalán nem beszél, de cserébe úgy üvölt, mint egy Frankenstein szörny, ugyanis ahogy Dr. Hedo említett, az agya (a központi egysége) még nem áll készen. Képzeljétek el Cell-t egy hatalmas mutáns Frankenstein szörnyként. Itt talán némi Bio-Broly párhuzamot lehet felfedezni. Mondjuk az eddigi vélemények alapján ez a film messze túlszárnyalja azt a borzalmat.

Dr. Hedo teljesen kiborul, Cell Max pedig hatalmas robbanások kíséretében elkezd tombolni, szinte az egész bázist lerombolja. Pan-t majdnem elkapja az egyik robbanás, de az utolsó pillanatban sikerül elrepülnie. Gamma 1 és Gamma 2 dühös, amiért Cell Max-ot aktiválták, de felfedik a titkot, miszerint Dr. Hedo elrejtett egy gyenge pontot a homlokában. Egy apró szürke foltot kell eltalálni és Cell Max teste felrobban. Ezt egy esetleges meghibásodás esetére találta ki Dr. Hedo.

Szóval mindenki Cell Max-ot támadja, beleértve Gamma 1-et és Gamma 2-t. Goten és Trunks megpróbál fuzionálni, de elrontják és Fat Gotenks lesz a végeredmény. Ezután, mint egy labdát hajigálják Fat Gotenks-et a többiek, hátha így sikerül kárt tenni Cell Max-ben. Piccolo egy teljes erejű támadással célozza meg Cell Max fejét, de teljesen hatástalan. Cell Max elkezdi összegyűjteni az erejét, ami közben több lila Ki sugarat lő ki magából, így elpusztítva az egész környéket, ahol a harc folyik.

Gamma 2 úgy dönt, hogy az a hős lesz, akinek tervezték, és kockára teszi az életét, hogy legyőzze Cell Max-ot. Felrepül a Föld atmoszférájába, majdnem teljes ki az űrben, ezt követően pedig teljes sebességgel és erővel nekiront Cell Max-nek. Ezzel a támadással csak az egyik karját tudja levágni és kiüti saját magát. Cell Max megpróbálja megölni Gamma 2-t azzal azzal, hogy rálép, viszont Piccolo a segítségére siet, akit Krillin is követ. Piccolo visszatartja Cell Max talpát, hogy ne tudja összetaposni Gamma 2-t. Krillin emlékezteti Piccolo-t, hogy hatalmassá tud nőni. Ezután Piccolo megjegyzi, hogy ezt már el is felejtette, úgyhogy ismét láthatjuk a hatalmasra nőtt Piccolo-t, ezúttal az új Narancs formájában, ahogy Cell Max ellen harcol. Azonban Cell Max felülkerekedik rajta. Gohan megkérdezi le tudja e győzni Cell Max-ot, amire Piccolo azt válaszolja, hogy azért, mert hatalmasra nőtt még nem lett erősebb. Piccolo odaadja Gohan-nak az utolsó Senzu-t. Ezután Piccolo pontosan ugyan azt mondja Gohan-nak, mint anno Goku, mielőtt végleg megsemmisítette Perfect Cell-t az egy kezes Kamehameha-val.

Mindenki tehetetlen Cell Max ellen, egy Ki lövedék eltalálja Piccolo és mozdulatlanul hull Cell Max keze kező. Ezután a jelenet nagyon hasonló ahhoz, mikor Gohan először változott át SSJ2-be. Pontosan ugyan az a jelent, ugyan az a tekintet, majd pedig szabadjára engedi minden erejét, ami túlmutat Ultimate Gohan-on, ezzel elérve egy teljes új szintet, egy új formát, aminek Final Gohan lesz a neve. Ennek a formának lila aurája van, hosszabb és tüskésebb szürkés-fehér hajjal, a szeme pedig vörös. Tehát Gohan kap egy teljesen új formát, és ha minden igaz szabadjára tudja engedni az össze létező erejét, ami benne szunnyadt. A filmben nem lesz semmilyen magyarázat erre az új formája, hogy mi a titka, mi a forrása, pontosan mit engedett szabadjára Gohan, úgyhogy remélhetőleg későbbi interjúk során fény derül erre.

Ezután pontosan ugyan az játszódik le, mint a Dragon Ball Z-ben. Cell Max megüti Gohan mellkasát, de a támadás teljesen hatástalan, mire Gohan megjegyzi, hogy csak ennyire képes? Majd egy ütéssel ellöki. Cell Max egy hatalmas Ki energia gömböt kezd gyűjteni, ami belül fekete, kívülről pedig zölden ragyog. Akkora energia gyűlik össze, hogy Cell Max teste elkezd szétbomlani. Piccolo magához tér és a nyúlós karjaival feltartja Cell Max-ot a Narancs formájában. Gohan elkezdi koncentrálni az erejét egy Makankosappo támadásra. Igen, Gohan egy Makankosappo-ra készül, életében most először láthatjuk ez tőle. Végül ellövi a Makankosappo-t, ami átszakítja Cell Max fejét, ezzel elindítva a láncreakció, ami elpusztítja Cell Max-ot. Gamma 2 végül meghal, Dr. Hedo és Gamma 1 pedig fel akarják magukat adni a hatóságoknak, amire Piccolo azt mondja nekik, hogy egy gonosz szervezet manipulálta őket, ezért megbocsát nekik. Bulma felajánl Dr. Hedo-nak és Gamma 1-nek egy munkát a Capsule Corp-nál. Pan eldicsekszik mindenkinek, hogy végre tud repülni.

A stáblista utáni jelenetben Goku-t és Vegeta-t látjuk, ahogy teljesen kimerültek az egymás elleni edzésben, azonban Vegeta még be tud vinni egy utolsó leheletnyi ütést Goku-nak, amivel kiüti őt. Bár ezt a gyakorló meccset Vegeta megnyerte, viszont életük végéig egymás riválisai lesznek.

És ezzel zárul a film.

Nekem három nagy meglepetés van a filmben. Az egyik, hogy Piccolo kapott még egy formát, hogy Gohan kapott egy teljes új formát és nem az Ultimate Gohan lett felturbózva, illetve Gohan Makankosappo-ja. Cell Max nekem nem volt meglepetés, mert korábban már kiszivárgott róla néhány infó.

Komolyabb kritikát nem szeretnék megfogalmazni a filmről, csak miután láttam az összképet, de én nagyjából valami hasonlóra számítottam az eddigi kiszivárgott és hivatalos infók alapján. Biztos van, akinek csalódás lesz a film, mert nem a megszokott Dragon Ball formulát követi (aminek én nagyon örülök és már nagyon ráfért a franchise-ra), illetve a CGI-tól is sokan irtóznak, de aki nyitott az új dolgokra, annak nagyon tetszeni fog.

A végén hoztam nektek néhány képet és videót a filmből, amiknek sajnos nem túl jó a minősége.

 

Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések