Dragon Ball Super Granolah Saga: Toyotaro interjú

A hivatalos weboldalon minden hétfőn megjelenő “Weekly Dragon Ball News” videós rovat most egy különkiadással jelentkezett, melyben a V Jump magazin és a Dragon Ball szerkesztője Victory Uchida kérdezte Toyotaro-t a Dragon Ball Super manga 16. kötet megjelenésének alkalmából. Ez a kötet a 69-től a 72-ig tartalmazza a fejezeteket.

Most ennek az interjúnak az összefoglalóját olvashatjátok.

Uchida-sensei már elég régóta ebben a “fejfedőben” szokott felbukkani, ami a V Jump logót szimbolizálja, így senki ne akadjon ki ezen 🙂

 • Toyotaro: Granolah karakterének az ötlete tőlem származik.
 • Toyotaro: Számos karakter ötletem volt, de eleinte nem tudtam, hogy egy már létező karaktert használjak vagy egy teljesen újat.
 • Toyotaro: Úgy gondoltam szuper lenne egy karakter a Dragon Ball Super-ben, mely valahogyan kötődik a Saiya-jinekhez, ebből született meg Granolah.
 • Toyotaro: Ezután Uchida-sensei beleegyezett, hogy együtt kidolgozzunk egy történetet a Dragon Ball Super mangához, mely Granolah köré épül. Végül azt a lehetőséget is megkaptam, hogy Toriyama-sensei elé vigyem az ötletet.
 • Toyotaro: A cselekményhez Toriyama adta hozzá a Heeter bandát. Toriyama-sensei rengeteg tanáccsal és javaslattal látott el a cselekménnyel kapcsolatban, olyan dolgokat adott hozzá, melyek százszor jobbá tették azt. Egyszerűen lenyűgöztek.
 • Toyotaro: A Namekok eredetének története, illetve a két új Sárkánygömb is Toriyama-sensei ötlete volt. Ezek olyan szinten változtatják meg az eddig ismert történetet, hogy én egyszerűen nem adhatok hozzá ilyesmit a cselekményhez.
 • Toyotaro: Nem csak Granolah karakterének az ötlete, hanem a karakter dizájn is tőlem származik. 
 • Toyotaro: Toriyama emlékeztetett, hogy Granolah nem egy harcos fajhoz tartozik, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnek harcolni. Innen jött az orvlövész faj ötlete, hogy ők igazából mesterlövészek. Ezért kapott Granolah egy különleges szemüveget/lencsét, ami segít neki a célzásban.
 • Toyotaro: Mivel egy 50 éve kihalt faj utolsó túlélőjéről van szó, ezért úgy gondoltam, hogy a ruházatának régi stílusúnak kell lennie, illetve steampunk elemeket is szerettem volna hozzáadni. Ezekből az ötletekből született meg Granolah ruhája.
 • Toyotaro: Granolah lényegében egy magányos karakter, de Toriyama azt mondta nekem, ha egy ilyen fontos karakternek nincs társa, akkor sosem lehet tudni mire gondol. A Kaioshin-nek ott van Kibito, Beerus-nak ott van Whis. A rajongók is könnyebben tudják követni a történetet, ha van két karakter, akik valahogy kötődnek egymáshoz és az egyik nem magában beszél. Így született meg Oatmeel ötlete. Oatmeel nem csak azért került be a történetbe, hogy elmagyarázzon dolgokat a cselekménnyel kapcsolatban. 

Megjegyzés: Toyotaro tett arra említést, hogy Oatmeel még tartogathat meglepetéseket.

 • Toyotaro: Granolah mellett még Elec karakter dizájnját is nagyon kedvelem. Tetszik ahogy tükrözi a karakter ravaszságát.
 • Toyotaro: Toriyama legalább négy alkalommal dobta vissza a Heeter banda tagjainak karakter dizájnját, mire az ismert karakterek megszülettek.
 • Toyotaro: A Sugarian fajnál a második elutasítás után feladtam, így végül Toriyama tervezte meg őket. A faj minden tagja ugyanúgy néz ki és nincsen nevük. Ez a nagyon cuki kabala szerű ábrázolás igazán Toriyama-ra vall.
 • Toyotaro: Toriyama rengeteg titkot osztott meg velem a Dragon Ball-al kapcsolatban, amiket fokozatosan ki tudok fejteni fejezetről-fejezetre a Dragon Ball Super mangában.
 • Toyotaro: Láttuk, hogy a Moro-val folytatott harc során Goku milyen erős lett és, hogy szinte tökéletesítette az Ultra Ösztönt, ezért a Granolah történetszál elején szerettük volna megmutatni, hogy bizony bőven van még hova fejlődnie. Sok akadály van még hátra Goku számára, amit le kell küzdenie pl. Broly, Beerus, Whis és a Daishinkan.
 • Toyotaro: Toriyama-val úgy döntöttünk, hogy Vegeta fejlődése hasonló irányt vesz a Dragon Ball Super mangánban, mint Gokué, ezért izgatottan várjuk, hogy a rajongók lássák milyen változásokon megy keresztül a karaktere.

Sajnos az interjúból nem derült ki egyértelműen, hogy Vegeta ismét sikeresen felzárkózott e Goku mellé, hiszen az elég nagy spoiler lenne a történet szempontjából.

Utalást tett rá Toyotaro, hogy Broly karaktere egyáltalán nincs elfelejtve sőt, mint célkitűzésként lett megemlítve Goku számára, akit túl kell szárnyalnia, úgyhogy izgatott várjuk vajon milyen körülmények között láthatjuk viszont. Ugye amíg nem küzdenek meg újra egymással nem tudjuk ki az erősebb.

Az interjúban még más dolgok is elhangzottak, amik a Dragon Ball Super 16. kötetéről szóltak és amiket már mind ismerünk a történetből.

Dragon Ball Super manga 16. kötet

dragon-ball-official.com

Dragon Ball Super manga 74. fejezet

Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések