Dragon Ball Videótár költözés

Sziasztok,

Ahogy azt videóban már többször elmondtam a videótár tartalmainak (tehát a videóknak) el kellett költöznie, mivel a régi saját szerver fenntartását már nem tudtam tovább fizetni még támogatással együtt se, annyira megnőtt mindenhol a szerverelhelyezés díja.

Költözés 1. kör (május):

Kerestem egy szolgáltatást, ami megfelelő lehet az igények kiszolgálására. A dragonballhungary.hu és dragonballhu.tv weboldalak elköltöztek egy sima tárhelyre, a videók pedig egy Cloud Storage szolgáltatóhoz, ami az előzetes egyeztetés alapján jónak tűnt, de mint ti is tapasztaltátok, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Költözés 2. kör (június):

Az új választott megoldás egy VPS (virtuális privát szerver) megfelelő specifikációra konfigurálva, ami később bővíthető, ha van rá igény. Az, hogy a kapott sávszélesség elbírja e a forgalmat, majd éles használatnál fog kiderülni, de nagyjából annyi lesz, mint a régi saját szerver esetében volt.

VPS magyarázat: egy fizikai szerveren futó virtuális gép, mely specifikációja dinamikusan változtatható az igényektől függően. Minden VPS saját sávszélességgel és IP címmel rendelkezik. Egy fizikai szerveren csak néhány VPS futhat, mint pl. hagyományos webtárhelyből több száz is futhat egy szerveren.

És most egy-egy kép a Cloud Storage szolgáltatásról, illetve az új VPS szolgáltatásról, hogy nem csak össze-vissza hablatyolok.

1. kép: Cloud Storage
2. kép: VPS szolgáltatás

Dragon Ball Videótár költözés 1
Dragon Ball Videótár költözés 2
Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések