Amennyiben szeretnéd támogatni a szerver havi költségeit, úgy kattints az alábbi gombra a lehetőségekért.

Yamoshi-ról még Akira Toriyama tett említést egy 2017 november végi interjúban.

Hogyan került kapcsolatba a 2018 végén érkező Dragon Ball Super filmmel?
Mikor 2017 decemberében bejelentették a Dragon Ball Super filmet, a Toei Animation említést tett róla, hogy érinteni fogják a Saiya-jinek eredetét vagy legalábbis Freeza és a Saiya-jinek kapcsolatát. A rajongók természetesen hamar össze mosták a bejelentést és a Toriyama interjú egyetlen kiragadt részletét és elkezdtek Yamoshi-ról fantáziálni. Ez annyira jól sikerült, hogy egy csomó oldal lehozta hírként, hogy Yamoshi érkezik az új Dragon Ball Super filmben.

A tisztán látás végett olvassátok el eredeti formájában a Toei Animation bejelentéseit a filmről:
Eredeti bejelentés 2017. december 16-án
Első előzetes és poszter megjelenése 2018. március 20-án
A film hivatalos weboldalának archív változatán bal oldalt a “Comments from Akira Toriyama” képre kattintva, azt is elolvashatod ő mit mondott anno a filmről: [LINK]

Minden felületen (Toei Animation hivatalos oldalak, nyomtatott japán magazinok) eddig megjelent infó a filmről angolul: [LINK]

Abban a bizonyos interjúban így hangzottak a kérdések és a válaszok Toriyama-tól:

– A “Legendás Super Saiya-jin”, akitől Freeza tartott, az a “Super Saiya-jin Isten”, akiről szó volt a Battle of Gods filmben?

Bizonyos értelemben ugyanaz a személy. Réges-régen, mielőtt a Vegeta-bolygón felbukkantak a Saiya-jinek, létezett egy Yamoshi nevű személy, aki Saiya-jin mivolta ellenére igazságos és jó szívű volt. Öt társával együtt lázadást indítottak, és mikor szorult helyzetbe kerültek, Ő elsőként elérte a Super Saiya-jin szintet, mely átalakulás nagyon megrémítette a többi Saiya-jint. A túlerővel szemben Yamoshi idővel elfáradt és legyőzték, de ez csak a legenda kezdete volt. Ez után Yamoshi szelleme vándorlásba kezdett, hogy találjon hat tiszta szívű Saiya-jin-t, hogy elhozzanak egy új megváltót: a Super Saiya-jin Istent.

– És Bills miért kereste a Super Saiya-jin Istent?

Az álmában, melyben a próféciát látta, valószínűleg információt szerzett Yamoshi szelleméről. A nameki legendák könyvében is azért találni róla információt, mert egy idősebb nameki kapcsolatba került Yamoshi szellemével.

Tehát ez lehet a magyarázat arra is, hogy Shenlong honnan tudott egyáltalán a Super Saiya-jin Isten-ről.

A teljes interjút angolul ERRE A LINKRE kattintva olvashatjátok el.

Az alábbi, a sorozatban felbukkant alakok, bár nem lett megerősítve soha, de valószínűleg Yamoshi-t ábrálázolják.

Ki az a Yamoshi? 1

Ki az a Yamoshi? 2

Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések