Toriyama Archívum 004: 1990 – Catchphrase Grand Prix Illustration

Ez a kép Akira Toriyama-tól a Weekly Shonen Jump 1990-ben megjelent 25. számában bukkant fel.

A „Catchphrase Grand Prix” (magyarul Mottó vagy Jelige Verseny, esetleg Nagydíj) egy évente megrendezett esemény volt, mely keretén belül a rajongók által beküldött egyik mottót/jeligét kiválasztották, amiből a magazin egyik mangakája készített egy illusztrációt.

A 1990-es év győztes Dragon Ball mottója/jeligéje a „The ultimate evil VS The ultimate power” (magyarul: A legfőbb gonosz a legfőbb hatalom ellen) lett. A mottóhoz/jeligéhez híven a kép „legfőbb hatalomként” Goku-t „legfőbb gonoszként” pedig Freeza-t ábrázolja.

Ezek az érdekességek (tehát a Toriyama Archívum) az új hivatalos Dragon Ball weboldalon jelennek meg minden nap és egy-egy bejegyzés csak 24 órán keresztül érhető el. Ebben a cikk sorozatban a karakter dizájnokon át az interjúkig mindent bemutatnak, ami egy-egy nagyon ritka illusztrációt tartalmaz. Mi minden esetben megpróbáljuk felkuktatni ezeket a képeket a lehető legjobb minőségben, mert sajnos az eredeti cikkhez mellékelt kép elég gyatra minőségű és felbontású, viszont szerencsére megvannak a forrásaink.

forrás: dragon-ball-official.com

Vissza a Toriyama Archívumhoz

Akira Toriyama - 1990 - Catchphrase Grand Prix Illustration
Facebook
Twitter
Reddit
Tumblr

Hasonló bejegyzések